"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Φωτιά στην Εύβοια: Στο έλεος της πύρινης κόλασης χωριά – Καίγονται σπίτια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να παραμένει η φωτιά  που καίει για πέμπτη ημέρα την Εύβοια ενώ οι εκκλήσεις της Περιφέρειας και των κατοίκων των χωριών που έχει παρασύρει η πύρινη λαίλαπα για τη συνδρομή εναέριων μέσων είναι συνεχείς.

Οι αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα είναι μεγάλες και η κατάσταση δεν εμπνέει αισιοδοξία. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του οικισμού «Μηλιές» που μίλησε στο OPEN, οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια στο χωριό, για το οποίο νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ethnos.gr στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια, Κώστας Ασημακόπουλος, η πυρκαγιά έχει μπει και στο χωριό «Βουτάς». Οι κάτοικοι προσπαθούν με κλαδιά και άλλα μέσα να περιορίσουν τις φλόγες, όμως η διαχείριση του μετώπου δεν είναι εύκολη.

Οι άνθρωποι που ζουν στη βόρεια Εύβοια βιώνουν ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους, καθώς οι φλόγες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση με αστραπιαία ταχύτητα.

Κρίσιμες είναι οι ώρες, μεταξύ άλλων και για τις περιοχές Βασιλικά, Σήμια, Κρυονερίτης και Αγδίνες που δοκιμάζονται έντονα. Οι φλόγες απείλησαν να κυκλώσουν όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν μέσα σε αυτά και πρόλαβαν να φύγουν όταν δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν για να μην εγκλωβιστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης