Φωτογραφικό “ταξίδι” στην ιστορία της πόλης Reviewed by Momizat on .   Κόσμημα για την πόλη μας θεωρείται η κεντρική της γέφυρα η οποία μαζί με το ρολόι του Φρουρίου και τον ποταμό Ληθαίο αποτελούν τα πιο δημοφιλή σημεία ανα   Κόσμημα για την πόλη μας θεωρείται η κεντρική της γέφυρα η οποία μαζί με το ρολόι του Φρουρίου και τον ποταμό Ληθαίο αποτελούν τα πιο δημοφιλή σημεία ανα Rating: 0

Φωτογραφικό “ταξίδι” στην ιστορία της πόλης

Φωτογραφικό “ταξίδι” στην ιστορία της πόλης

 

Κόσμημα για την πόλη μας θεωρείται η κεντρική της γέφυρα η οποία μαζί με το ρολόι του Φρουρίου και τον ποταμό Ληθαίο αποτελούν τα πιο δημοφιλή σημεία αναφοράς των Τρικάλων.
Κατασκευάστηκε επί Δημάρχου Γ. Κανούτα το 1886 από Γάλλους μηχανικούς στη Γαλλία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα Τρίκαλα. Είναι εξ’ ολοκλήρου μεταλλική, έχει μήκος 31 μ. και ύψος 6,30 μέτρα. Τον Απρίλιο του 1941 οι Βρετανοί προσπάθησαν να την ανατινάξουν θεωρώντας πως έτσι θα ανακόψουν την προέλαση των γερμανικών στρατευμάτων προς την Νότια Ελλάδα. Ευτυχώς απέτυχαν, σε αντίθεση με τις πέτρινες γέφυρες της Μαρούγγενας και του Αγίου Κωνσταντίνου που καταστράφηκαν.
Στην ασπρόμαυρη καρτ ποστάλ του Στέφανου Στουρνάρα που ταχυδρομήθηκε το 1904 με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας, το πλάνο συμπεριλαμβάνει και τα νεοκλασικά “Αβέρωφ” και “Χατζηγάκη” αποτυπώνοντας το κύμα μοντερνισμού που επικράτησε στην πόλη στις αρχές του 20ου αιώνα.

Σωτήρης Κύρμπας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή