Φώτης Κουβέλης από τα Τρίκαλα : “Θα υπερασπιστούμε, δεν θα εκχωρήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα…” Reviewed by Momizat on . Νέο μήνυμα προς την Τουρκία και την στάση που τηρεί με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επιχειρώντας να συνδέσει της απελευθέρωσή τους με τους 8 Τούρκο Νέο μήνυμα προς την Τουρκία και την στάση που τηρεί με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επιχειρώντας να συνδέσει της απελευθέρωσή τους με τους 8 Τούρκο Rating: 0

Φώτης Κουβέλης από τα Τρίκαλα : “Θα υπερασπιστούμε, δεν θα εκχωρήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα…”

Φώτης Κουβέλης από τα Τρίκαλα : “Θα υπερασπιστούμε, δεν θα εκχωρήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα…”

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία και την στάση που τηρεί με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επιχειρώντας να συνδέσει της απελευθέρωσή τους με τους 8 Τούρκους αξιωματούχους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, έστειλε σήμερα από τα Τρίκαλα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, παρευρισκόμενος στην θεμελίωση του νέου κτιρίου των μαγειρείων-εστιατορίου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

“Η Ελλάδα είναι χώρα της ειρήνης. Δεν διεκδικούμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που προβλέπουν οι συνθήκες του διεθνούς δικαίου. Δεν θα εκχωρήσουμε όμως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία εάν χρειαστεί θα τα υπερασπιστούμε με τις αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις μας, οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα…”, ήταν η πιο χαρακτηριστική φράση του κ. Κουβέλη στην τοποθέτησή του. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για “… κλιμακούμενη ένταση της Τουρκίας που συνεχίζει να διατηρεί και η οποία εντάσσεται σε μία γενικότερη τακτική της για διαρκή παρουσία στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο…”. Σημείωσε, δε, ότι σ’ αυτό το πλαίσιο “… ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έθιξε καν, στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών… έστω κι αν δεν επιχείρησε, όπως το έκανε τις προηγούμενες φορές, να συμψηφίσει το ζήτημα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς ”, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα στην πατρίδα.

Ο κ. Κουβέλης δεν παρέλειψε, φυσικά, να τονίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, ενώ ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αναφέρθηκε στο υπό ανέγερση διώροφο κτίριο της σχολής χαρακτηρίζοντάς το “στολίδι”, φιλοξενώντας μαγειρία, εστιατόρια, κυλικείο και άλλους χώρους σε 2.450 συνολικά τετραγωνικά μέτρα, με το όλο έργο να είναι προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για τη σπουδαία συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, μίλησε ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, απόρροια της οποίας “… είναι και η ανέγερση του νέου κτιρίου στη Σ.Μ.Υ.”, προσθέτοντας εμφαντικά πως “…οι δύο χώρες συνδέονται με αρχές και αξίες…”. Εκτός της τελετής θεμελίωσης του νέου κτιρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τον οποίο υποδέχθηκε ο Διοικητής της ΣΜΥ, ταξίαρχος Δημοσθένης Κωστόπουλος, παρακολούθησε και όλο το τελετουργικό της ορκωμοσίας – υιοθεσίας τάξεως 2018, των αξιωματικών της Σχολής καθώς και την στρατιωτική παρέλαση που ακολούθησε, ενώ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, εκπροσώπησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Δημήτρης Νικολάου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής

Αλέκος Ζαούτσος

ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή