«Χάθηκαν» μηχανήματα αιμοκάθαρσης που προορίζονταν για το νοσοκομείο Τρικάλων – Παρθένης: casus belli η μη επιστροφή τους στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Reviewed by Momizat on . «Εδώ και 2 χρόνια είμαστε στον δρόμο και περιμένουμε τα μηχανήματα.Μάλιστα, πριν 2 μήνες κάναμε εκδήλωση, πήραμε και λουλούδια για να υποδεχθούμε τα μηχανήματα. «Εδώ και 2 χρόνια είμαστε στον δρόμο και περιμένουμε τα μηχανήματα.Μάλιστα, πριν 2 μήνες κάναμε εκδήλωση, πήραμε και λουλούδια για να υποδεχθούμε τα μηχανήματα. Rating: 0

«Χάθηκαν» μηχανήματα αιμοκάθαρσης που προορίζονταν για το νοσοκομείο Τρικάλων – Παρθένης: casus belli η μη επιστροφή τους στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

«Χάθηκαν» μηχανήματα αιμοκάθαρσης που προορίζονταν για το νοσοκομείο Τρικάλων – Παρθένης: casus belli η μη επιστροφή τους στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

«Εδώ και 2 χρόνια είμαστε στον δρόμο και περιμένουμε τα μηχανήματα.Μάλιστα, πριν 2 μήνες κάναμε εκδήλωση, πήραμε και λουλούδια για να υποδεχθούμε τα μηχανήματα. Μας έμειναν τα λουλούδια. Από επαφές που κάναμε καταλάβαμε ότι δεν υπήρχε καν κωδικός εγγραφής στο πρώτο ΕΣΠΑ. Μας είπαν ότι υπάρχει στο δεύτερο. Δυστυχώς, όμως ούτε εκεί υπάρχει κωδικός για νέα μηχανήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού».

Η δήλωση έγινε από τον Γραμματέα του Συλλόγου Νεφροπαθών Τρικάλων κ.Μιχάλη Γκάνια τον Ιούνιο του 2016 στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ.

Πέντε μήνες μετά τα μηχανήματα βρέθηκαν στα… νοσοκομεία της Λάρισας και της Κατερίνης!

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης, υπήρχε κωδικός εγγεγραμμένος στο πρόγραμμα – γέφυρα του ΕΣΠΑ. Ο κωδικός αφορούσε στην προμήθεια του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με δέκα (10) μηχανήματα για τη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Και ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας δήλωναν πανηγυρικά το καλοκαίρι του 2015 ότι έχουν εγκριθεί 220.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης για το νοσοκομείο Τρικάλων, πέντε από αυτά πήγαν στη Λάρισα και άλλα πέντε στην Κατερίνη.

Ο κ. Παρθένης ζήτησε μετ’ επιτάσεως και στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη καθώς και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό τα μηχανήματα να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο Τρικάλων, για το οποίο έχουν εγκριθεί, επισημαίνοντας ότι αντίθετη περίπτωση αποτελεί για τη διοίκηση του νοσοκομείου casus belli.

Να σημειωθεί ότι η προμήθεια μηχανημάτων για το τμήμα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Τρικάλων, με κωδικό MIS381371 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα Ήπειρος το 2012.

Από τότε μέχρι τον Ιούνιο του 2015 δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη. Στα μέσα Ιουνίου του 2016 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον αντιπεριφερειάρχη είχαν επισκεφθεί το νοσοκομείο Τρικάλων και συγκεκριμένα τη μονάδα τεχνητού νεφρού για να ανακοινώσουν την υπογραφή της προέγκρισης σύμβασης για την προμήθεια των δέκα μηχανημάτων.

Μάλιστα, ο κ.Αγοραστός είχε επαφές και με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου κ.Σουφλιά στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, με τον τελευταίο να δηλώνει τη σημασία «της μονάδας τεχνητού νεφρού στις δύσκολες στιγμές που περνούμε όλοι» και να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά τα μηχανήματα, που ανέμεναν οι νεφροπαθείς για να έχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής βρέθηκαν, όχι όμως, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων στο νοσοκομείο για το οποίο προορίζονταν.

ert.gr

Σχόλια (7)

 • Καπετάν Πλεύσης

  Περιμένω με αγωνία την ημέρα που θα βγει ένας να πει την αλήθεια ολοκληρωμένη….
  ο μοναχικός στον αγώνα Παρθένης, είναι δυναμικός και μπράβο του ,αλλά δεν βοηθάει κανείς του πολιτικού συστήματος να το συνεχίσει……

  Δεν βλέπετε όλοι ότι ιδιωτικοποιείται η ανάγκη των νεφροπαθών ?
  Πόσο κότες είναι η σημερινή κοινωνία? Δεν έχουμε ισχυρούς πολιτικούς άντρες σήμερα.
  Απορώ τους μαστιγώνουν να μην μιλάνε.
  Ασχολούνται με μπαρούφες και δεν βοηθάνε το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων αλλά το εκταμιεύουν σε ευρώ κάποιοι.
  Ας πολιτικοποιηθεί ο Παρθένης που έχει το θράσος και τα μπαλάκια ….να τα λέει.

  Απάντηση
 • K.Τ.

  Το ερώτημα είναι ποιοί σαμπόταραν την Δημόσια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν υπονομεύοντας την Μονάδα; Οι άνθρωποι που το έκαναν είναι αδίστακτοι. Μόνο στα Τρίκαλα συμβαίνουν αυτά…

  Απάντηση
 • Ροβινσωνας

  Πολύ λιβανι πέφτει στον Διοικητή Καπετάν Πλευση!
  Τί έγινε;
  Εβαλες πλώρη για ΣΥΡΙΖΑ;

  Απάντηση
 • Γιατί χάθηκαν!

  Γιατί χάθηκαν τα μηχανήματα; Προφανώς να στηρίξουν την επιδοτημένη “υπουργική” Ιδιωτική μονάδα των άλλων γνωστών “επιστημόνων”.

  Απάντηση
 • Καπετάν Πλεύσης

  ALERT ΧΑΘΗΚΑΝ…
  4 μάγοι με δώρα ψάχνουν ένα μαντρί…ο μάγος Γκασπάρ μεζεδοπώλης ? ο μάγος Μελχιορ μαντρολόγος χτίστης ? ο μάγος Βαλτάσαρ γνωστός προβατολόγος κομπογιαννίτης ? Λησμονήσαμε τον 4ο μάγο τον Παρχάρ που καθυστέρησε 4 χρόνια να φτάσει και μάθαμε ότι ο λόγος ήταν επειδή ασχολήθηκε με πολιτικομπηχτικά έργα ,αξιώματα και πασαλείμματα πολλά, αλλά τον τσίμπησε το επικίνδυνο κουνούπι samarious samarious και ξανά στη μαγεία της χρηματοκερδοφορίας..
  όποιος τους δει γράψτε ένα γράμμα ή πάρτε τηλ στο κύριο Κανένα γιατί κανένας δεν ξέρει τίποτα….
  Το μαντρί έχει περάσει προφητικό έλεγχο και πήρε έγκριση προκαταβολική και σφραγισμένη μιας και υπήρχε προφητεία πριν γίνει από το Συνεταιρισμό Περιφερειακών Προβάτων. Μήπως γι αυτό χάθηκαν οι μάγοι περάσαν και δεν είχε γίνει ακόμη?
  Η προφητεία έγινε από κατσικομπαρδοσουφλομιχαλαθειολόγους ειδικούς πέταξαν κάτω κόκαλα από μονόκερο προς τα δεξιά όπως λέει η τελετή και διάβασαν το μέλλον ότι θα λειτουργεί σωστά το μαντρί. Αρκεί όμως μια φορά την ημέρα οι 4 μάγοι να προσεύχονται την αυγή γυρτοί με κλίση προς τα δεξιά… και να φτύνουν 3 φορές προς τα αριστερά.

  Ροβινσώνα …Είπα δεν βοηθάει κανένας του πολιτικού συστήματος…..και ότι είναι κότες… …..αντικειμενικά είναι πιο άξιος από τους 3 βουλευτές του τόπου της κυβέρνησης. Μέρα με τη νύχτα. Μπροστά σε δαύτους είναι μαχητής.
  Το Καπετάν Πλεύσης παραπέμπει 100% στη Πλεύση Ελευθερίας…
  Η οποία Πλεύση έχει στο πέτο της την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία . Ως δίκαιος κριτής ξέρω να παραδέχομαι ένα σωστό και ένα λάθος , ο Παρθένης ( * ουδέν καλημέρα έχουμε πει *ούτε στα 30 μέτρα δεν τον έχω δει ποτέ μου) είναι ανώτερος εκ των 3 βουλευτών του Σύριζα. Που δεν μιλάνε για σοβαρά θέματα. Τα οποία τους τρομάζει κάτι να τα ακουμπήσουν εδώ στα Τρίκαλα λες και υπάρχει κανένας Μπαμπούλας που θα τους κατασπαράξει….ή μήπως τελικά υπάρχει Μπαμπούλας.

  Απάντηση
 • Καπετάνιε

  Καπετάν Πλεύση είσαι ο μόνος άνεμος ελευθερίας και δικαιοσύνης που φυσάει στα Τρίκαλα, που διακατέχονται από την απολίτικη μιζέρια της Δεξιάς του συμφέροντος..

  Απάντηση
 • Θ.Ε.

  Ούτε οι μυστικές υπηρεσίες Καπετάνιε δεν έχουν τόσα στοιχεία…

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή