«Χάθηκε» η εκτροπή του Αχελώου; Reviewed by Momizat on . Πανηγυρίζουν οι Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι βλέπουν πολύ τοπικιστικά το όλο ζήτημα, για τη μη εκτροπή του Αχελώου. Ιστοσελίδα του Αγρινίου δημοσίευσε πριν λίγο π Πανηγυρίζουν οι Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι βλέπουν πολύ τοπικιστικά το όλο ζήτημα, για τη μη εκτροπή του Αχελώου. Ιστοσελίδα του Αγρινίου δημοσίευσε πριν λίγο π Rating: 0

«Χάθηκε» η εκτροπή του Αχελώου;

«Χάθηκε» η εκτροπή του Αχελώου;

Πανηγυρίζουν οι Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι βλέπουν πολύ τοπικιστικά το όλο ζήτημα, για τη μη εκτροπή του Αχελώου. Ιστοσελίδα του Αγρινίου δημοσίευσε πριν λίγο πληροφορίες της, σύμφωνα με τις οποίες, επισήμως το ΣτΕ ακύρωσε το έργο. Διαβάστε το κείμενο (το πήραμε από εδώ):

«Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού έκανε δεκτές τις αιτήσεις του «Παγκόσμιου Ταμείου για τη φύση (WWF) Ελλάς», της «Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», και των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν ζητήσει διακοπή των έργων, υιοθετώντας το σύνολο των επιχειρημάτων ως προς τους λόγους ακύρωσης του έργου της εκτροπής του Αχελώου.

Υπενθυμίζουμε  ότι η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου «σέρνεται» στο ΣτΕ εδώ και 22 χρόνια, καθώς  η πρώτη προσφυγή κατά του έργου κατατέθηκε στο δικαστήριο το 1991 και έχουν εκδοθεί επτά αποφάσεις από το 1994 ως το 2011. Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 συζητήθηκε ξανά η υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, ύστερα και απ’ τις απαντήσεις στα 14 προδικαστικά ερωτήματα που είχαν αποσταλεί στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το περιεχόμενο της απόφασης ουσιαστικά είναι γνωστό από τον περασμένο Ιούνιο, σήμερα όμως έγινε η επίσημη ανακοίνωση, που δικαιώνει απόλυτα την Αιτωλοακαρνανία».
Διαβάστε εδώ, τι έγραφαν τα αθηναϊκά ΜΜΕ τον περασμένο Ιούνιο
Αν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, τι έχουν να πουν όλοι όσοι διαβεβαίωναν ότι το έργο θα γίνει; Ο Περιφερειάρχης, βουλευτές και άλλοι; Διαβάστε εδώ, τι έλεγε ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, και εδώ, τι έλεγε μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών για την υπόθεση στο ΣτΕ.
Πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση. Αμεση όμως, για να ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει. Επίσης, όλη αυτή η υπόθεση θα “παίξει” γερά κατά την προεκλογική περίοδο…
Θανάσης Μιχαλάκης

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή