Χάθηκε η μπάλα…! Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής   Ο τρόπος με τον οποίον πολιτεύεται η σημερινή Συγκυβέρνηση της Ν.Δ. κα Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής   Ο τρόπος με τον οποίον πολιτεύεται η σημερινή Συγκυβέρνηση της Ν.Δ. κα Rating: 0

Χάθηκε η μπάλα…!

Χάθηκε η μπάλα…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

 

Ο τρόπος με τον οποίον πολιτεύεται η σημερινή Συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δίνει την εντύπωση πως πορεύεται στα τυφλά και αντιμετωπίζει τα προβλήματα σχεδόν επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά. Μάλλον χάθηκε η μπάλα από τον πολιτικό στίβο και ούτε λίγο ούτε πολύ οι κυβερνώντες μοιάζουν με μαθητευομένους μάγους. Πολλές φορές οι θέσεις των Υπουργών ή των Βουλευτών για το ίδιο θέμα είναι από διαφορετικές έως αντίθετες.

Αυτή η τραγελαφική κατάσταση κάνει κακό στην χώρα και δείχνει πως δεν υπάρχει πρόγραμμα αλλά ούτε και υπεύθυνα άτομα να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του λαού. Η κατάσταση είναι απογοητευτική και η ψυχολογία των πολιτών πολύ πεσμένη. Υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν πως ο κοσμάκης στην συντριπτική πλειοψηφία, δεν πιστεύει τα όσα λέγει η κυβέρνηση και φυσικά δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των Σαμαρά – Βενιζέλου, πως έρχεται η ανάκαμψη και πως είμαστε στο τέλος της τραγικής θέσης, που μας έριξαν αυτοί ίδιοι εδώ και σχεδόν έξι χρόνια.

Η γνώμη που έχει ο Λαός τόσο για την κατάσταση όσο και για τα πρόσωπα της κυβέρνησης είναι μάλλον αρνητική. Οι πολίτες πιστεύουν πως η σύμπραξη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι περιστασιακή, αφού μπήκε οριστικά ταφόπλακα στον δικομματισμό που έστησαν, σχεδόν σαράντα χρόνια οι υποτιθέμενοι Κεντρο-Δεξιοί ή οι αυτοαποκαλούμενοι Σοσιαλιστές. Όλοι τους αποδείχθηκαν κλέφτες και ψεύτες. Δεν είχαν ούτε ιδεολογία, ούτε συνέπεια, ούτε αξιοπρέπεια. Κατέστρεψαν την χώρα και το παίζουν … Σωτήρες.

Η δικαστική έρευνα στην Γαλλία για τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, η υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν και οι περιπέτειες του Φρανσουά Μιττεράν και το κατάντημα της πατρίδας μας, αποδεικνύουν πως ο πολιτικός κόσμος δεν είναι καθαρός. Μόνο που σε άλλες χώρες καταδικάζονται οι κλέφτες του κράτους, ενώ στην Ελλάδα μένουν στο απυρόβλητο. Είχε άδικο ο Μιχάλης Ιγνατίου, Δημοσιογράφος, που ζει στην Αμερική, όταν έγραφε «θα δούμε Έλληνα Πρωθυπουργό στην φυλακή;».

Η σημερινή κυβέρνηση, που έχασε την πλειοψηφία του λαού στις πρόσφατες εκλογές, πολιτεύεται, έχοντας την στήριξη μόνο των Μ.Μ.Ε., στα οποία χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια, την στιγμή που γδέρνει τους πολίτες με την άδικη φορολογία. Στα μεγάλα προβλήματα δεν δίνει λύσεις και προσπαθεί με την προπαγάνδα να καθησυχάσει την κοινωνία. Μεγάλος θόρυβος έγινε με το ΓΑΛΑ, με τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, τις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ. Όμως, τίποτα δεν λύθηκε. Το γάλα παραμένει ακριβό, οι παραγωγοί έγιναν φτωχότεροι και οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων και ο ΕΝΦΙΑ, δηλ. ο φόρος της ακίνητης περιουσίας, έδειξαν πως οι άνθρωποι έχασαν… την μπάλα. Σε χωριό του Κόζιακα πολίτης που κληρονόμησε πέντε στρέμματα, τα οποία ποτέ δεν καλλιεργήθηκαν, αφού έχουν μαυρολίθια με αγριογκορτζιές και βάτα, πήρε… φιρμάνι από την ΔΥΟ, που λέγει πως η αντικειμενική του αξία είναι, άκουσον-άκουσον, 540.000ευρώ και καλείται να πληρώσει φόρο 2.000ευρώ ετησίως, ενώ εάν πουληθεί το χωράφι, που δεν το αγοράζει κανένας, δεν έχει πάνω από 1.500 έως 2.000ευρώ. Στα Χάσια, σε χωριό του ορεινού όγκου και στο Διαλεκτό σπίτια, πάνω από εκατό χρόνια, και με ένα κηπάκο μισό στρέμμα, έχουν, κατά τους φωστήρες τις κυβέρνησης Αντικειμενική αξία 340.000, 240.000 και 125.000ευρώ.

Το μπάχαλο που υπάρχει στη χώρα μας οδήγησε στο ΦΙΑΣΚΟ του Ενιαίου φόρου, που αναστάτωσε τον κόσμο με τα εξωπραγματικά εκκαθαριστικά σημειώματα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να κυβερνήσουν και όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για όλους. Εκλογές εδώ και τώρα και μάλιστα πριν αρχίσουν οι Εφοριακοί να μπαίνουν στα σπίτια μας για ελέγχους, χωρίς την άδεια του Εισαγγελέα, όπως γίνεται στην Αμερική, όπου, όμως, οι κλέφτες πολιτικοί μπαίνουν φυλακή, ενώ στην Ελλάδα έχουν ΑΣΥΛΙΑ…!

Να φύγουν οι ψεύτες και οι επικίνδυνοι…..!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή