Εχασαν κοινωνικό πρόγραμμα, τα ρίχνουν σε υπαλλήλους Reviewed by Momizat on . Πριν από λίγες μέρες, στις 23 Σεπτεμβρίου,  καταγράφαμε την πιθανότητα να αποσύρουν οι Γιατροί του Κόσμου τον ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση προγράμματος Κοι Πριν από λίγες μέρες, στις 23 Σεπτεμβρίου,  καταγράφαμε την πιθανότητα να αποσύρουν οι Γιατροί του Κόσμου τον ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση προγράμματος Κοι Rating: 0

Εχασαν κοινωνικό πρόγραμμα, τα ρίχνουν σε υπαλλήλους

Εχασαν κοινωνικό πρόγραμμα, τα ρίχνουν σε υπαλλήλους

Πριν από λίγες μέρες, στις 23 Σεπτεμβρίου,  καταγράφαμε την πιθανότητα να αποσύρουν οι Γιατροί του Κόσμου τον ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωνικής Πολιτικής στα Τρίκαλα.

Πλέον έμειναν με τη χαρά οι δημοτικοί άρχοντες. Πριν καλά καλά χαρούν, τους κόπηκε το χαμόγελο!

Ο λόγος; Μόλις χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι χάθηκε οριστικά το πρόγραμμα, ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα αφορούσε σε δημιουργία κοινωνικών δομών (ονομάζεται «Πρόγραμμα αντιμετώπισης φτώχειας») που, όχι μόνο θα ανακούφιζαν τους άστεγους και άπορους της περιοχής μας, αλλά θα έδιναν και δουλειά για δύο χρόνια σε 40 εργαζόμενους!

Το πρόγραμμα προέβλεπε την ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου, κοινωνικού ιατρείου και ξενώνα αστέγων. Είχε συζητηθεί και συναποφασιστεί από Δήμο και Γιατρούς του Κόσμου πριν ενάμισι χρόνο, δηλαδή από τον Απρίλιο του 2012. Εκτοτε όμως, φάνηκε ότι δεν υπήρχε είτε η θέληση είτε η υποδομή από τον Δήμο να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που θα ανακούφιζε πολλούς. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι δεν έγιναν ενέργειες για τον κοιτώνα που θα φιλοξενούσε τους άστεγους, ενώ και το φαρμακείο δεν βρισκόταν σε θέση με καλή πρόσβαση.

Οι Γιατροί του Κόσμου απέσυραν το ενδιαφέρον τους, έχοντας όμως στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχεδόν έναν μήνα πριν. Αλλά ούτε τότε φαίνεται ότι έδωσε απάντηση ο Δήμος. Οπότε… τράβηξαν για αλλού! Η υπαιτιότητα της απένταξης αποδόθηκε σε υπαλλήλους του Δήμου… Είναι, όμως, δυνατόν, να φταίνε (αν φταίνε) οι υπάλληλοι; Δεν υπήρχε καμία ευθύνη από τη δημοτική αρχή εδώ και ενάμισι χρόνο;

Σημειώνεται ότι για το θέμα, η παράταξη «Φυσάει Κόντρα» (που ο σύμβουλός της Βασίλης Ζώης έκανε τη σχετική ερώτηση χθες στο Σώμα) θα φέρει προς συζήτηση ολοκληρωμένη εισήγηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου όλοι να λάβουν θέση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή