"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Χάνεται μία [1] έδρα στα Τρίκαλα – Αλλάζει άρδην ο εκλογικός χάρτης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καθίσταται σαφές πως, αν δεν υπάρξει κάποιο σηµαντικό θεσµικό απρόοπτο ή παράθυρο, οι έδρες θα κατανεµηθούν µε βάση τα αριθµητικά στοιχεία της τελευταίας καταµέτρησης του πληθυσµού.

Οπως και να ’χει, είναι ξεκάθαρο ότι τα αστικά κέντρα συνεχίζουν να ενισχύονται, σε αντίθεση µε την επαρχία, που αποδυναµώνεται εµφανώς, µε ό,τι αυτό µπορεί να συνεπάγεται για το κοινωνικό ανάγλυφο που διαµορφώνεται στη χώρα εν µέσω αυτής της ρευστής συγκυρίας.

Την ίδια στιγµή, απώλεια 1 έδρας φαίνεται να υφίσταται ο Νομός Τρικάλων.

 Απώλεια 2 εδρών φαίνεται να υφίστανται η Αιτωλοακαρνανία και οι Σέρρες, ενώ από µία χάνουν τα Τρίκαλα , η Αχαΐα η Αρκαδία, η Αρτα, η ∆ράµα, η Ηλεία, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, το Κιλκίς, η Κοζάνη, οι Κυκλάδες, η Λακωνία, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Μεσσηνία, η Πέλλα, η Πιερία και η Φθιώτιδα.

Αµετάβλητη, τέλος, παραµένει η κατάσταση στην Αργολίδα, στη Βοιωτία, στον Εβρο, στην Εύβοια, στην Ηµαθία, στο Ηράκλειο, στην Καβάλα, στην Κορινθία, στην Κέρκυρα, στο Λασίθι, στη Λέσβο, στην Ξάνθη, στην Πρέβεζα, στο Ρέθυµνο, στη Ροδόπη, στη Χαλκιδική και στα Χανιά.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα κλάψουν μανούλες!
    1 έδρα η ΝΔ, 1 έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και 1 το ΠΑΣΟΚ.
    Για αυτό χορέψτε στα πανηγύρια αγαπητοί εθνοπατέρες γιατί το αύριο είναι αβέβαιο.

  2. Και που είχε 3 έδρες η ΝΔ τί έγινε;
    Ο Σκρέκας έπαιζε μπάλα μόνος του.
    Και πού είχε έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ τί έγινε; περιμέναμε να λήξει η θητεία του Σάκη Παπαδόπουλου μπας και πάρει σειρά κανένας άλλος.
    Και πού δεν είχαμε έδρα από το ΠΑΣΟΚ τί έγινε; …τίποτα! Και πάλι αν βγάλει μην περιμένετε να το καταλάβει κανείς.
    Όμως αν βγάλει το ΚΚΕ έδρα στα Τρίκαλα θα γίνει πάταγος. Ανάσταση!

  3. Θα είναι οι εκλογές που θα κερδίσουν τα αουτσάιντερ…Ηλιαδης,Ξανθη και Χαιδος..εχουν χρόνο πολύ να γυρίσουν τα χωριά

  4. Αν βάλει ο Μιχαλάκης,οι δυο σίγουροι βουλευτές θα είναι Σκρέκας και Μιχαλάκης και η 3η έδρα θα ειναι λοταρία…όπου καθήσει..

  5. Κανένας δεν ποντάρει σε Λιούτα και Παπακώστα ? Τους έχετε για τον κουβά? Οποιος και να εκλεγεί τίποτα δεν θα αλλάξει για τον ταλαίπωρο τον κοσμάκη.. Αν εκλεγούν απλά κάποιοι θα ικανοποιήσουν την δική τους ματαιοδοξία και ενδεχομένως την ματαιοδοξία των μπαμπάδων τους που τα χώνουν μόνο και μόνο για να τους καμαρώσουν βουλευτές..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης