Χαιρετισμός Παναγιώτας Δριτσέλη στην 71η επέτειο της μάχης της Πόρτας Reviewed by Momizat on .   «Να χαράξουμε ένα μέλλον ειρήνης και αδελφότητας, όπως αυτό που είχαν στο μυαλό τους μαχόμενοι οι ήρωες της μάχης της Πόρτας».   Τιμάμε σήμερα μία μ   «Να χαράξουμε ένα μέλλον ειρήνης και αδελφότητας, όπως αυτό που είχαν στο μυαλό τους μαχόμενοι οι ήρωες της μάχης της Πόρτας».   Τιμάμε σήμερα μία μ Rating: 0

Χαιρετισμός Παναγιώτας Δριτσέλη στην 71η επέτειο της μάχης της Πόρτας

Χαιρετισμός Παναγιώτας Δριτσέλη στην 71η επέτειο της μάχης της Πόρτας

 

«Να χαράξουμε ένα μέλλον ειρήνης και αδελφότητας, όπως αυτό που είχαν στο μυαλό τους μαχόμενοι οι ήρωες της μάχης της Πόρτας».

 

Τιμάμε σήμερα μία μεγάλη νίκη της Αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις κατοχής, καθώς και την μνήμη των πεσόντων στην θρυλική μάχη της Πόρτας, αλλά και όσων έχασαν άδικά την ζωή τους από τους κατακτητές, ως αντίποινα μετά από την ήττα τους. Πριν από 71 χρόνια, σε αυτά τα χώματα, οι μαχητές του ΕΛΑΣ νίκησαν κατά κράτος τους Ιταλούς κατακτητές, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, σε μία άνιση μάχη η οποία κερδήθηκε χάρη στο θάρρος των αγωνιστών της Αντίστασης και στη πίστη τους στο δίκαιο αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Το τίμημα για τον τόπο ήταν βαρύ. Τα αντίποινα των κατακτητών άδικα και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη της Ιστορίας.

Όμως η μεγάλη αυτή νίκη του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού θα σημάνει την αρχή της απελευθέρωσης και της οριστικής απαλλαγής της πατρίδας από το φάντασμα του φασισμού. Με το αίμα τους οι ήρωες της Θεσσαλίας παρέδωσαν στις επόμενες γενιές τους τόπους μας ελεύθερους.

Σήμερα, μακριά από την βία του πολέμου καλούμαστε καταρχήν να μην ξεχάσουμε. Η μνήμη των θυσιών των παιδιών του ελληνικού λαού για την ελευθερία της πατρίδας θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και να συνεχίσει να εμπνέει εμάς και τους επόμενους. Μακριά από κάθε φασισμό, από κάθε εθνικισμό όλοι μας να θυμόμαστε την αυτοθυσία και τον αγώνα των Ελλήνων που πάλεψαν με ότι είχαν για να μπορούμε σήμερα να σκεφτόμαστε και δρούμε ελεύθερα.

Όμως, την ώρα αυτή η πατρίδα μας αντιμετωπίζει μία νέα πρόκληση και όλοι μας καλούμαστε με την ίδια αυταπάρνηση να δώσουμε έναν ακόμα μεγάλο αγώνα, αυτόν για την απαλλαγή από την λιτότητα και την κοινωνική αδικία. Σήμερα, ο αγώνας της Αντίστασης είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Όλοι μας οφείλουμε να παλέψουμε για ένα πιο δίκαιο αύριο, για ένα μέλλον χωρίς μίσος και για να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να ζήσουμε αυτά που έζησαν οι πρόγονοί μας. Σήμερα καλούμαστε όλοι οι λαοί της Ευρώπης αλληλέγγυοι να διώξουμε μακριά τις σκιές του ναζισμού και της οικονομικής καταπίεσης και να χαράξουμε ένα μέλλον ειρήνης και αδελφότητας, όπως αυτό που είχαν στο μυαλό τους μαχόμενοι οι ήρωες της μάχης της Πόρτας.

 

Αφήστε το σχόλιο σας