Χαιρετισμός Σιμορέλη στη γενική συνέλευση της ΚΕΕ Reviewed by Momizat on . Στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας συμμετείχε ο τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης. Στον χαιρετισμό του ανέφερε τ Στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας συμμετείχε ο τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης. Στον χαιρετισμό του ανέφερε τ Rating: 0

Χαιρετισμός Σιμορέλη στη γενική συνέλευση της ΚΕΕ

Χαιρετισμός Σιμορέλη στη γενική συνέλευση της ΚΕΕ

Στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας συμμετείχε ο τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης. Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
“Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,
Είναι πολύ ευχάριστο που η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων επέλεξε τα Τρίκαλα για τη γενική συνέλευση των μελών της. Βρισκόμαστε εν μέσω μίας κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής, που σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της έπαιξαν οι λανθασμένες πολιτικές των δυνάμεων που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η υπέρβαση αυτής της κρίσης, προκειμένου να γυρίσουμε σελίδα και να σταθεί ξανά η οικονομία στα πόδια της, περνάει μέσα από ριζικές μεταρρυθμίσεις. Τα τελευταία χρόνια των πολιτικών λιτότητας χάσαμε το 25% του ΑΕΠ, πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Χαρετισμός Σιμορέλη στη γενική συνέλευση της ΚΕΕ

Η πολιτική της λιτότητας που επικρατεί στην Ευρώπη δεν αποτελεί ικανή συνθήκη για να σταθεροποιηθεί η οικονομία καθώς γεννάει νέες κρίσεις και ανισότητες. Παρόλα τα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα που εκβιαστικά επιβλήθηκαν έχουμε βραχυπρόθεσμους στόχους την μερική αναδιάρθρωση του χρέους και την ποσοτική χαλάρωση, τα οποία έχουν μπει στην πολιτική ατζέντα της Ευρώπης. Επιπλέον υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε αυτό το σημείο λοιπόν πρέπει τα επιμελητήρια να παίξουν ένα ρόλο συμβουλευτικό, στήριξης της επιχειρηματικότητας, με ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, πάντα δίπλα στην μικρομεσαία επιχείρηση και στο καθημερινό πολίτη που προσπαθεί να επιβιώσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Η αξιοποίηση του αναπτυξιακού νόμου, των κοινοτικών πόρων και των συγχρόνων εργαλείων χρηματοδότησης πρέπει να κλειδώσει με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει, σε ένα βαθιά γραφειοκρατικό και δυσκίνητο κρατικό τομέα που αποτελεί κληρονομιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επομένως ο εκδημοκρατισμός της δημόσιας διοίκησης με θεσμικές αλλαγές, η πάταξη της γραφειοκρατίας με διευκόλυνση αδειδότησης επιχειρήσεων και η πάταξη της ανομίας και της φοροδιαφυγής είναι μέσα στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης.
Τα Επιμελητήρια λειτουργώντας στο σημείο τομής μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να συμβάλλουν στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων κράτους και επιχειρηματικότητας πάνω σε μια πιο υγιή βάση. H συμβολή του επιμελητηριακού θεσμού πρέπει να εξειδικευτεί στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στα μέλη του με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, από την γέννηση της επιχειρηματικής ιδέας μέχρι την παραγωγή της και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Επιπλέον, σημαντικός ρόλος που πρέπει να ενισχυθεί είναι η λειτουργία των Επιμελητηρίων ως σύμβουλων της Πολιτείας για θέματα αναπτυξιακού σχεδιασμού και η ανάδειξη τους σε βασικούς φορείς σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών δράσεων σε περιφερειακό επίπεδο, σε συνεργασία φυσικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να υπάρξει αγαστή συνεργασία των επιμελητηρίων με την Πολιτεία, ώστε να γίνουν πραγματικοί αρωγοί για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.  Από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί ένα πλήρες νομοθέτημα που θα διέπει συνολικά τη διάρθρωση και λειτουργία τους, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του ιστορικού θεσμού του επιμελητήριου.
 Τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία στις διαδικασίες της συνέλευσης. Ευχαριστώ που με ακούσατε και ελπίζω να συνεχίσετε τη καλή δουλειά που έχετε αρχίσει”.

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή