"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Χαμόγελα για τον 12χρονο Κωνσταντίνο-Επέστρεψε σπίτι του γερός και δυνατός-Το «ευχαριστώ» της μητέρας του

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χαμόγελα για τον 12χρονο Κωνσταντίνο Μπακογιάννη από τα Τρίκαλα. Το παιδί επέστρεψε σπίτι του γερό και δυνατό μετά το ατύχημα που είχε. 

Πέντε  περίπου χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του από καρκίνο ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με το θάνατο. Αλλά βγήκε νικητής.

Στις 9 Ιουλίου 2017, ο 12χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, όταν επεχείρησε να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων σακούλα, μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Το παιδί υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χειρουργήθηκε στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» Θεσσαλονίκης και κέρδισε τη μάχη με το θάνατο. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο μακρύς αγώνας της αποκατάστασης της υγείας του.

Όλη η Ελλάδα έγινε μία γροθιά για τον Κωνσταντίνο μετά την έκκληση της οικογένειας για βοήθεια. Ο 12χρονος ένωσε όλους τους Έλληνες. Η ανταπόκριση εντυπωσιακή. Ο μικρός «άγγελος» από τα Τρίκαλα προκάλεσε ρίγη συγκίνησης κι έκρηξη ανθρωπιάς. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, Έλληνες του εξωτερικού και εκατοντάδες Τρικαλινοί έδειξαν τη συμπαράστασή τους. Μάλιστα, ο ΑΟ Τρικάλων δημιούργησε βίντεο καθότι ο Κωνσταντίνος είναι μέλος του προπαιδικού τμήματος των Ακαδημιών της ομάδας, η οποία στα τέλη Αυγούστου έδωσε φιλικό με τον Άρη, μέρος των εσόδων του οποίου διατέθηκαν για την αποκατάσταση της υγείας του. Έτσι συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό για την αποκατάσταση της υγείας του. Μετά από αρκετούς μήνες φιλοξενείας του στο κέντρο αποκατάσταση Animus στη Λάρισα. Κατάφερε να γυρίσει σπίτι του.

Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του Κωνσταντίνου τη δύσκολη αυτή στιγμή.»Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν το παιδί μου και την οικογένειά μου αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεχθήκαμε πολύ αγάπη από τον κόσμο. Από ανθρώπους που μας γνώριζαν αλλά κι άλλους που δεν μας γνώριζαν αλλά στάθηκαν στο πλευρό μας» λέει συγκινημένη.

Ο Κωνσταντίνος βγήκε πριν μία εβρομάδα από το κέντρο και επέστρεψε σπίτι του. Η αναχώρηση του του από το Κέντρο υπήρξε συγκινητική και οι  άνθρωποι του Animus του έκαναν δώρο μία κίτρινη ποδοσφαιρική μπάλα, η οποια φέρει πάνω τις υπογραφές τους.

«Πλέον είναι καλά. Περπατάει με τη βοήθεια νάρθηκα, γιατί το χτύπημα επηρέασε το νεύρο του αριστερού του ποδιού. Όπως μας είπαν οι γιατροί, το πρόβλημα αυτό θα αποκατασταθεί πλήρως με την πάροδο του χρόνου», μας λέει η μητέρα του Σοφία Λιάκου.

Ο αγώνας του δεν έχει τελειώσει αλλά είναι σημαντικό το γεγονός ότι κατάφερε να γυρίσει σπίτι του δυνατός. Οι θεραπείες του συνεχίζονται σε κέντρο στα Τρίκαλα. Ενώ έχει ξεκινήσει και κάποια μαθήματα κατ’ οίκον για να έχει επαφή με το σχολείο. «Θέλει πολύ να πάει σχολείο» μας λέει η μητέρα του «όμως αυτό είναι ακόμη αδύνατον. Θα δούμε από Νοέμβριο. Όσο για τη μεγάλη του αγάπη: το ποδόσφαιρο; Θα πρέπει να αποθεραπευτεί πλήρως για να αλλά του έκανε καλό που ήταν αθλητής, γιατί λειτούργησε θετικά στην ταχεία αποκατάστασή του» μας λέει η Σοφία Λιάκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης