"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Χαστούκι για την Μέι: Καταψηφίστηκε η συμφωνία για το Brexit

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βαριά ήττα υπέστη η Τερέζα Μέι, στην ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit, στην οποία κατέληξε με την ΕΕ.

Συνολικά 432 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού και μόλις 202 ψήφισαν υπέρ. Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα για βρετανική κυβέρνηση στη Βουλή των Κοινοτήτων τον τελευταίο αιώνα, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

«Αυτό το αποτέλεσμα μας λέει τι δεν θέλουν οι βουλευτές. Αλλά δεν μας λέει τι θέλουν», είπε η Μέι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί αν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Αμέσως μετά, ο Τζέρεμι Κόρμιν κατέθεσε πρόταση μομφής, προσθέτοντας ότι θα συζητηθεί την Τετάρτη, «προκειμένου οι βουλευτές να εκφραστούν για την ανικανότητα της κυβέρνησης». Δεν πρέπει να μείνει στο τραπέζι η πρόταση για Brexit χωρίς συμφωνία, τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών, προσθέτοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση.

Η ήττα της Μέι ήταν προδιαγεγραμμένη, ενώ η πρωθυπουργός δεν κατάφερε να πείσει τους βουλευτές ούτε με την ομιλία της πριν από την ψηφοφορία, στην οποία τους τόνισε πως η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι να ψηφιστεί η συμφωνία που έφερε από τις Βρυξέλλες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης