"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.5 C
Trikala

Χατζηγάκης: Χρειαζόμαστε αυτοδύναμη ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών έθεσε ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης από την Μουριά όπου περιόδευσε. Το δίλλημα, είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, είναι με απλά λόγια «μπροστά ή πίσω». Τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι εκλογές αυτές είναι πολλαπλά κρίσιμες για την Ελλάδα. Όχι μόνο γιατί η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από μεγάλες κρίσεις (κορονοϊός, ενέργεια, πληθωριστική κρίση), αλλά και μετά από μια πολύ δύσκολη και επίπονη δεκαετία.

Η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια έκανε σημαντικά βήματα προόδου. Από την ψηφιακή επανάσταση του κράτους μέχρι των ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων (12 δις τα τελευταία δύο χρόνια) που μείωσαν την ανεργία από το 17.5% στο 11.5%. Και από εκεί σε μια στιβαρή εξωτερική πολιτική εν μέσω ακραίας Τουρκικής επιθετικότητας. Η κυβέρνηση έκανε όμως και λάθη.

Και έχει και ευθύνες για τα λάθη και τις παραλείψεις της. Σίγουρα δεν έγιναν όλα τέλεια και μια σοβαρή πολιτική οφείλει να αναγνωρίζει τα κακώς κείμενα και να μαθαίνει από αυτά. Θα ήταν, όμως, τραγικό λάθος να μην δούμε τα θετικά αυτής της 4ετίας και να εστιάσουμε μόνο στα αρνητικά. Στις εκλογές πάμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, όχι να τιμωρήσουμε τον κυβερνώντα.

Στο τέλος τέλος οι πολίτες πρέπει να βάλουν σε μια ζυγαριά την πολιτική 2019 – 2023 με αυτή του 2015 – 2019. Γιατί στην πολιτική πρέπει να επιδιώκεται η σύγκριση και όχι η σύγκρουση. Οι πολίτες θα πρέπει να ρωτήσουν ποιος μπορεί να ενισχύσει την οικονομία; ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη στην χώρα; ποιος μπορεί να μειώσει την ανεργία; ποιος μπορεί να αποσοβήσει μια ενδεχόμενη μεγάλη κρίση με την Τουρκία; ποιος μπορεί να κάνει τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το ελληνικό κράτος; Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την εγκληματικότητα; Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το μεταναστευτικό; Και, εν τέλει, ποιος αρχηγός είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία; Απηύθυνε πρόσκληση στους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν την φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ για ακόμη μια θητεία έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της.

Συγχρόνως, ο κ. Χατζηγάκης κάλεσε τους πολίτες «να επιλέξουν ανάμεσα στους πολιτικούς εκπροσώπους αυτόν που έχει την καλύτερη γνώση των προβλημάτων και που θα δουλέψει για τα δικά τους συμφέροντα και όχι για αυτούς που θα δουλέψουν για τον εαυτό τους και γι’ αυτό ζητώ από εσάς να με υπερψηφίσετε στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης