Χατζιδάκις από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, με τρικαλινή συνδρομή Reviewed by Momizat on . Με μία μοναδική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας θα κλείσει, το βράδυ της Κυριακής 30 Μαρτίου, και ώρα 8.30μ.μ, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, η αυλαία τ Με μία μοναδική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας θα κλείσει, το βράδυ της Κυριακής 30 Μαρτίου, και ώρα 8.30μ.μ, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, η αυλαία τ Rating: 0

Χατζιδάκις από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, με τρικαλινή συνδρομή

Χατζιδάκις από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, με τρικαλινή συνδρομή

mousiko_sxoleio_ikarditsas_afisa-mousikouΜε μία μοναδική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας θα κλείσει, το βράδυ της Κυριακής 30 Μαρτίου, και ώρα 8.30μ.μ, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, η αυλαία του 30ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Έχοντας ως αφετηρία τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και αξιοποιώντας τη δύναμή της παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας επιχειρεί μια πρωτότυπη προσέγγιση των Reflections του Μάνου Χατζιδάκι.

Το έργο του Μ. Χατζιδάκι Reflections είναι ένας κύκλος δέκα κομματιών σε αγγλικούς στίχους, που γράφτηκαν από τον συνθέτη το έτος 1969 για το συγκρότημα New York Rock and Roll Ensemble, κατά την παραμονή του στην Αμερική. Το 1991 ο Χατζιδάκις προχώρησε σε μια άλλη εκδοχή του έργου με την ονομασία Αντικατοπτρισμοί, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου και ερμηνεύτρια την Αλίκη Καγιαλόγλου. Τέλος, το 2007 το ελληνικό συγκρότημα Raining Pleasure ερμήνευσε τα Reflections με μια δική του διασκευή.

Στην παρουσίαση των Reflections από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, το μουσικό μέρος παραμένει πιστό στο ύφος του έργου, υπηρετώντας το και με άλλα μουσικά στυλ, όπως αυτά διδάσκονται μέσα στο πρόγραμμα σπουδών του Μουσικού Σχολείου, αξιοποιώντας έτσι την πολλαπλότητα των συνόλων καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Έτσι, ενώ επικρατεί ο ροκ χαρακτήρας του έργου, υπάρχουν και μουσικά μέρη στο ύφος της τζαζ. Ακόμη, έχει γίνει επεξεργασία μερών φωνητικού συνόλου καθώς και μετάφραση των αγγλικών στίχων στα ελληνικά και ενσωμάτωσή τους στην παρουσίαση του έργου.

Συντελεστές

  • Ενορχήστρωση – Διασκευή – Διδασκαλία ορχήστρας : Χάρις Σαφαρή
  • Χορωδιακή επεξεργασία – Διδασκαλία φωνητικού συνόλου : Μιχάλης Ζαχαρτζής
  • Τζαζ ενορχήστρωση – διασκευή (στα τραγούδια Kemal, Noble Dame)
  • Διδασκαλία συνόλου τζαζ : Αναγνώστης Λάππας
  • Δραματοποίηση : Ιωάννα Γιαννακοπούλου
  • Μετάφραση από τα Αγγλικά : Αγαθοκλής Αζέλης – Φανή Μπαλαμώτη.

Τραγούδι: Δροσιά Μπακαλάκου, Εβελίνα Γκούγκλια, Ιωάννης-Ορέστης Σιωρόπουλος

Ορχηστρικό σύνολο: Ηρακλής Ασκονίτης (πιάνο,keyboard,ηλ.μπάσο),Αχιλλέας Νεύρας (ακορντεόν,πιάνο,keyboard), Ηλίας Παλαπέλας (ηλ.κιθάρα,σαξόφωνο), Πέτρος Μπακαλάκος (κλαρινέτο), Εβελίνα Γκούγκλια (φλάουτο), Έλενα Κουτσώνη (κιθάρα), Τζιοβάννα Τζιντζαρά (κιθάρα), Ανδρόνικος Τρούκης (ηλ.μπάσο,κρουστά), Πάρις Ριζάς (βιολί), Κατερίνα Μπουμπάρα (βιολί), Χαρά Κωνσταντέλια (βιολί), Αλέξανδρος Ασκονίτης (ηλ.κιθάρα), Γιώργος Κόκκινος (τρομπέτα) και οι καθηγητές Άγγελος Παλαπέλας (κρουστά), Χάρις Σαφαρή (βιολοντσέλο).

 Φωνητικό σύνολο: Χρυσαυγή Γεωργίου , Παυλίνα Γιαννή , Δημήτριος Γκατζής , Ευαγγελία-Αλεξάνδρα Καβαλάρη , Αλίσμα Κάγια , Άννα Κωστοπούλου , Παναγιώτης Κωτούλας , Σοφία –Νεφέλη Μάρκου, Βασίλειος Μπάγκος , Χρυσή Παπακώστα , Παναγιώτα Πούλιου , Κωνσταντίνος Παπαντώνης , Ιωάννης-Ορέστης Σιωρόπουλος, Δέσποινα-Ελένη Τσαπουρνή, Ναταλία Φούκα , Παναγιώτα Χρηστάκη, Ευαγγελία-Αλεξάνδρα Χρήστου, Πολυχρόνης-Χρυσοβαλάντης Χριστόπουλος.

 Σύνολο δραματοποίησης: Αλέξανδρος Αμπράζης, Εβελίνα Λαγού, Λαμπρινή Λύτρα, Σεραφείμ Κυρίτσης, Αδαμαντία Χάσα, Γιάννης Καπέλας, Δήμητρα Αλεξανδρή, Παυλίνα Γιαννή, Παναγιώτης Βαβάμης.

 

Αφήστε το σχόλιο σας