"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

 Χειμερινή Ορειβατική ανάβαση στον ΚΟΖΙΑΚΑ!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

SOX PILIS

 

Μια πολύ όμορφη ανάβαση στον Κόζιακα πραγματοποιήθηκε από τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης (ΟΠΟΠ) σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Καρδίτσαςστις 7-8 / 03 / 2015. Μεσημέρι Σαββάτου εν μέσω πυκνής χιονόπτωσης φτάσαμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου από όπου έγινε το ξεκίνημα της πεζοπορίας. Από την προηγούμενη ημέρα χιόνιζε στην περιοχή και στα λιβάδια είχε πάνω από 30 cm χιόνι. Στόχος όλων των ομάδων ήταν η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Κόζιακα, την κορυφή Χατζηπέτρος 1901μ. Αρχικά η πρόσβαση μέχρι το σημείο που αρχίζουν οι πιο απότομες πλαγίες του βουνού ήταν σχετικά εύκολες. Ανεβαίνοντας ψηλότερα το χιόνι ήταν περισσότερο και στο καταφύγιο έφτανε το ένα μέτρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάβασης χιόνιζε και τo ελατοδάσος ήταν στολισμένο στα άσπρα. Συνολικά 31 ορειβάτες βρέθηκαν να ανεβαίνουν μαζί στο βουνό και ήταν ο λόγος που κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο μέχρι το καταφύγιο στη θέση Μπακόλα σε υψόμετρο 1738 μέτρα. Η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια έδειξε ότι ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες μπορούν να καταφέρουν να φτάσουν ψηλά. Στο πέρασμα της Σκάλας κάτω από το καταφύγιο κατά την ανάβαση η προσπάθεια άρχιζε να δυσκολεύει καθώς το χιόνι κόντευε τους 50Cm,η κλίση μεγάλωνε, η χιονόπτωση γινότανε πιο έντονη, αλλά η εμπειρία μας από χειμερινές αναβάσεις μας βοήθησε να φτάσουμε με ασφάλεια στο καταφύγιο.

SOX PILIS

Εκεί μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του καταφυγίου, Μητρονάτσιος Περικλής σε ένα ζεστό και ευχάριστο χώρο με μια κούπα ζεστό τσάι για αρχή…καθώς μετά ακολούθησε γεύμα και ωραία παρέα! Την επόμενη μέρα το πρωί η προγραμματισμένη ανάβαση στην κορυφή του Κόζιακα, μετά από σύσκεψη των συντονιστών, αναβλήθηκε, λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών και έτσι πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Στην παρέα μας βρέθηκαν και μέλη του Αθηναϊκού συλλόγου, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξαμε απόψεις, αλλά και υπόσχεση συνεργασίας για μελλοντικές συλλογικές αναβάσεις.

www.opopilis.gr                                                                            Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ο.Π.

                                                                                                      ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης