"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Χειρόφρενο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Να εξαντλήσουν κάθε διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, να προχωρήσουν ακόμη και σε απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης, σε πανελλαδική σύσκεψη που είχαν χθες στη Λάρισα.

Χειρόφρενο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα

Πρόεδροι ομοσπονδιών και πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων φορτηγών από όλη τη χώρα βρέθηκαν χθες στη Λάρισα διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν σε θέματα όπως της εκτέλεσης μεταφορών από ιδιωτικά φορτηγά ή φορτηγά ξένων χωρών, του αντιτίμου στα διόδια, το φορολογικό – ασφαλιστικό ενώ μείζον θέμα αποτελεί η εφαρμογή της νομοθεσίας για την ασφαλή πέδηση(ABS) σε παλαιότερα φορτηγά.

Όπως τόνισε στην “ΕτΔ”, με την ολοκλήρωση της χθεσινής σύσκεψης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης Θεσσαλίας, Δυτ. Ελλάδας και Δυτ. Μακεδονίας Βασ. Τζιμουράγκας “οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συζήτηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, θα προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας”.

Σημειώνοντας ότι “η τακτική των κυβερνώντων είναι να μην θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματα των μεταφορών με αποτέλεσμα ο κλάδος μας να περιέλθει σε απόγνωση. Ετσι θέματα που είχαν επιλυθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επανέρχονται από τη σημερινή οδηγώντας τον κλάδο σε χειρότερες καταστάσεις”.

Ένα από τα βασικά αιτήματα του κλάδου, όπως διευκρίνισε ο κ. Τζιμουράγκας αφορά στην ασφαλή πέδηση, στο αντιμπλόγκ σύστημα (ABS) στα φορτηγά τελευταίας τεχνολογίας.

Η παλαιότερη ρύθμιση που προέβλεπε ότι, όσοι αγόρασαν φορτηγά πριν το 1999 δεν ήταν υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν το σύστημα πέδησης, καταργήθηκε με τη δικαιολογία ότι είναι απαραίτητο με αφορμή τους κανόνες ασφαλείας. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συμβεί, να εγκατασταθεί το σύστημα δηλαδή, αφού το ABS είναι ασύμβατο με τις καρότσες των παλιότερων φορτηγών”.

Για το θέμα των διοδίων, ο κ. Τζιμουράγκας διευκρίνισε ότι με τον νόμο που ψηφίσθηκε τον περασμένο Αύγουστο, απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών ΔΧ στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και στους παράδρομους.

“Με αποτέλεσμα να εγκλωβισθεί ο κλάδος και να μην μπορεί να πραγματοποιήσει δρομολόγια τα οποία είναι ασύμφορα μέσω της εθνικής οδού λόγω των υπεραυξημένων διοδίων. Όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν υποσχεθεί μείωση ακόμη και 50% των τελών των διοδίων”.

* Σε ό,τι αφορά στο θέμα των μεταφορών, ο κ. Τζιμουράγκας διευκρίνισε ότι “στους παράδρομους κυκλοφορούν σήμερα αλλοδαπά φορτηγά που πραγματοποιούν παράνομο καμποτάζ, ενδομεταφορές σε κοινοτικές χώρες.

Αυτά τα φορτηγά παραμένουν στη χώρα χωρίς να ελέγχονται και χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, του αριθμού των δρομολογίων ενώ εκτιμάται ότι ανήκουν σε εταιρίες – μαϊμούδες” κατέληξε ο πρόεδρος των φορτηγατζήδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης