Χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα Reviewed by Momizat on . Μετά τη σύντομη εξάωρη εκεχειρία «για ανθρωπιστικούς λόγους», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο την έναρξη χερσαία επιχείρησης στη Λωρίδα της Γ Μετά τη σύντομη εξάωρη εκεχειρία «για ανθρωπιστικούς λόγους», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο την έναρξη χερσαία επιχείρησης στη Λωρίδα της Γ Rating: 0

Χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

Χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

Μετά τη σύντομη εξάωρη εκεχειρία «για ανθρωπιστικούς λόγους», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο την έναρξη χερσαία επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν διαταγή να αρχίσουν την επιχείρηση προκειμένου να καταστρέψουν υπόγειο τούνελ τρομοκρατών που οδηγεί από την Γάζα στο Ισραήλ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας φτάνουν τις 8.000, ενώ έχει εγκριθεί και η στρατολόγηση 18.000 εφέδρων που αναμένεται να μεταφερθούν άμεσα στην περιοχή.

«Το τούνελ χρησιμοποίησαν σήμερα το πρωί οι τρομοκράτες της Χαμάς για να μπουν σε ισραηλινό έδαφος, με στόχο να προκαλέσουν πολλές απώλειες μεταξύ των Ισραηλινών πολιτών. Ο στρατός κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση… και έλαβε εντολή να αρχίσει τις προετοιμασίες για επέκταση των επιχειρήσεων. Η διαταγή να δράσει απόψε εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά την απόφαση του Ισραήλ να συμφωνήσει με την αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας, την οποία όμως απέρριψε η Χαμάς, συνεχίζοντας τις εκτοξεύσεις ρουκετών κατά του Ισραήλ».

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου υποστηρίζει στην ανακοίνωση του ότι η Χαμάς δεν τήρησε καν την εξάωρη εκεχειρία, που ήταν πρωτοβουλία του ΟΗΕ, επομένως η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος που είναι «η αποκατάσταση της ηρεμίας και της ασφάλειας στο Ιραήλ για το επόμενο μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας παράλληλα μεγάλη ζημιά στις υποδομές της Χαμάς και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην Γάζα». Όπως διευκρίνισε αργότερα ο εκπρόσωπος του στρατού, η επιχείρηση, που περιλαμβάνει στόχους «σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας», δεν έχει τελικό στόχο «την ανατροπή της Χαμάς».

Από την Γάζα, η οργάνωση προειδοποίησε το Ισραήλ ότι η χερσαία εισβολή είναι και «ανόητη» και «θα έχει φοβερές συνέπειες». «Είναι ένα δραστικό επικίνδυνο βήμα» αναφέρει η Χαμάς «και οι κατοχικές δυνάμεις θα πληρώσουν βαρύ τίμημα». «Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας» την οποία διέταξε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί είχαν αρχίσει πάλι τις αεροπορικές επιδρομές από τις 3 το απόγευμα, με τη λήξη της εκεχειρίας. Η Χαμάς από την άλλη, είχε αρχίσει τις ρίξεις ρουκετών- 100 συνολικά – νωρίτερα, στοχεύοντας κυρίως στο νότο του Ισραήλ, αν και ορισμένες έπεσαν στις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Οι σημερινοί πρωινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν μεταξύ άλλων τον θάνατο τεσσάρων παιδιών στη Γάζα, τριών στη Ζεϊτούν και ενός στον καταυλισμό Χαν Γιουνίς, ενώ αργά το βράδυ μια ισραηλινή βόμβα έπληξε στο νοσοκομείο Al Wafa στην πόλη της Γάζας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ήταν τουλάχιστον 17 ασθενείς στους θαλάμους τους, αναφέρουν οι γιατροί, που λόγω της σοβαρής κατάστασης τους, δεν ήταν δυνατόν να μετακινηθούν.

Ο τελευταίος αυτός βομβαρδισμός ανεβάζει σε 235 τους νεκρούς Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας στις 8 Ιουλίου.

*Φωτογραφία: EPA/Oliver Weiken

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή