"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Χρήστος Γκίμτσας : Aνάλεκτα και δυσάρεστα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Α.  Γέμισε η ψυχή μου θλίψη και  ντροπή καθώς έβλεπα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να τους τραβολογάνε  σαν κοινούς  εγκληματίες  και με πρόσωπα σκεπασμένα  , από τα ανακριτικά γραφεία και τα  τούρκικα αστυνομικά τμήματα στις φυλακές της Αλικαρνασσού .
Και  οι φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ ο εξευτελισμός τους να γίνονταν βούτυρο πάνω στο τυχοδιωκτικό ψωμί του Ερντογάν.
 Ανεξάρτητα αν ελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες, το κακό ύστερα απ’ αυτήν την εθνική ντροπή, έγινε.
Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης σήμερα οι Έλληνες στρατιωτικοί

Και όλα αυτά  από ότι λένε, για την καταπάτηση τριών μέτρων Τούρκικης γης , από  λάθος προσανατολισμού μέσα στην κακοκαιρία των ημερών.

Και για την   καθημερινή παραβίαση και καταπάτηση του αέρα, της γης και της θάλασσας της Ελληνικής επικράτειας, εμείς αντιπαραθέτουμε τις διεθνείς μας καταγγελίες, την αυτοσυγκράτηση ,την σοβαρότητα και κάτι υπονοούμενα του είδους: «Έχουν γνώση οι  φύλακες!»

Την τυφλαμάρα μας  έχουμε γνώση. Ούτε τον εξευτελισμό μας δεν μπορούμε να δούμε!

Β.  Άντε, μετά τον νέο κυβερνητικό μικροανασχηματισμό,  να μας ζήσει ο νέος αναπληρωτής υπουργός, επί των αμυντικών  υποθέσεων.
Βέβαια, η κόρη του διαμήνυσε πως όσοι από τους παλιούς συντρόφους ένιωσαν δυσφορία για την υπουργοποίηση του, να βάλουν λίγο παραπάνω ξύδι  στην σως βινεγκρέτ
Θα ήθελα όμως να την ρωτήσετε αν το ξύδι μπορεί 

να γίνει και από  ουίσκι.  Εσείς μπορεί να μην  καταλαβαίνετε τι ρωτάτε, εκείνη όμως θα καταλάβει…

Μαθαίνοντας γι’ αυτή την υπουργοποίηση γιατί μου ήλθε στο μυαλό εκείνη η Αραβική παροιμία που λέει, πως όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η ξεβράκωτη μαϊμού , τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της;

Και βέβαια να αφιερώσω στον νεότευκτο αναπληρωτή υπουργό τους στοίχους του Ινδού ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ –νόμπελ λογοτεχνίας-
«..Μ’ έβαλες ανάμεσα στους νικημένους.
Θα υποστώ την ήττα μου,
μέχρι ο εξευτελισμός μου να γίνει τέλειος…»

Δ. Τις έχουμε εμπεδώσει τις περί σκανδάλων , ιστορίες. Ξέρουμε απ’ έξω και ανακατωτά  για την Ζήμενς, την Νοβάρτις, τον Ο.Σ.Ε. για τα ολυμπιακά έργα, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τους εξοπλισμούς.


Και ποιοι  έκαναν αυτές τις παλιοδουλειές, επίσης τους ξέρουμε με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση.

Αυτοί  οι νέοι όμως που ήλθαν ως αρχάγγελοι, κρατώντας την ρομφαία της κάθαρσης, γιατί διστάζουν;
Ιδού η Ρόδος. Ας καταργήσουν τον νόμο  ‘’περί ευθύνης υπουργών’’ που όλοι καταγγέλλουν ,  αλλά επίσης όλοι τους κρύβονται  πίσω από την ασφάλεια 

αυτού του νομικού ορύγματος, μοναδικού στον κόσμο.
Πως είπατε; Ποιος τολμάει να αγγίξει πράγματα που κάνουν τζίζ!
Έχετε δίκαιο. Φαίνεται πως εκεί μέσα στην  βουλή, κανείς δεν τολμά να αντικρύσει τον φυσικό του δικαστή  και κρύβονται πίσω από κάτι μικρές λεξούλες όπως « Αμελλητί…»

Δ. Ξαμολήθηκαν πάλι τα λυσσασμένα σκυλιά και παρατάχθηκαν έξω από το θέατρο για να δαγκώσουν  ηθοποιούς  και θεατές θεωρώντας  βέβηλο το έργο « Ο Ιησούς , σούπερ σταρ», αναγκάζοντας τους παράγοντες της παράστασης, να ζητήσουν βοήθεια από την κοινωνία.
Το έχουμε ξαναδεί  τον φασισμό τους έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες όταν έπαιζαν  τον «τελευταίο πειρασμό» του Σκορτσέζε, και στο γκρέμισμα του αγάλματος του « φύλακα αγγέλου»  στην είσοδο του  Παλαιού Φαλήρου.
Και να μην έχετε καμία αμφιβολία, πως οι πρόγονοι αυτών των αγριόσκυλων ,είναι εκείνοι που έριξαν το ανάθεμα και αφόρισαν  τον  Λευτεράκη Βενιζέλο, τον Καζαντζάκη και  τον Ροΐδη και τον Λασκαράτο.

Και φοβάμαι πως θα ξαναδούμε τους απογόνους  τους  στο ίδιο θεάρεστο έργο, με τις ευλογίες εκείνων που  συνεδριάζουν και αποφασίζουν κάτω από το φτερούγισμα του Αγίου Πνεύματος .

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μπορεί έξω να έχει ξημερώσει  ένα ηλιόλουστο πρωινό,  και να σας χάλασα το κέφι πάνω στον πρώτο καφέ της ημέρας,  με αυτά και με τούτα.
 Αλλά δεν βρήκα τίποτα το αισιόδοξο να κουβεντιάσω μαζί σας, εκτός από το ότι η Aνοιξη, στον δρόμο είναι.

Christos.gim@gmail.com

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εφόσον αξιότιμε κε, γνωρίζετε με τόση βεβαιότητα όπως γράφετε και ποιοι έκαναν αυτές τις παλιοδουλειές, με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση, γιατί δεν πάτε να καταθέσετε στην εισαγγελία να διαλευκανθεί πλήρως & άμμεσα η υπόθεση και να γίνετε και Πατριώτης.. σώζοντας τη χώρα απο τους ‘εγκληματίες’..(μιλάμε για κακουργηματικές πράξεις)
    γιατί διαφορετικά..και η θεμιτή απόκρυψή τους συνιστά συναυτουργία απο την πλευρά σας!!

    Αδυνατώ να πιστέψω πως σας ”εξυπηρετεί” η ανάρτηση των δεδομένων του ‘ολίγον απ’ολα”
    (βάζετε και την ‘ασπιλη’ μούρη σας σε πρώτο πλάνο)
    έτσι ώστε να πάρετε μια πρέζα διασημο προσωρινότητας και αυτοικανοποίησης…
    Δεν αισθάνεστε λίγη θλίψη για τον εαυτό σας πρώτα ??

  2. Μάλλον θα πρέπει να πάσχεις στον τομέα της γραφής, ανάγνωσης, ακοής και όρασης για να μην έχεις διαβάσει , δεί και ακούσει τίποτα για Τσοχατζόπουλο, Τσουκάτο ,Μαντέλη, Παππαιωάνου, την ομάδα των ”δομημένων ομολόγων” ,την υπετριμολόγηση του κόστους της κατασκευής των εθνικών δρόμων και των ολυμπιακων έργων απο τους εθνικούς εργολάβους , ούτε να εμαθες ποτέ ποιοί ηταν υπουργοί και πρωθυπουργοί στην λαμπρή περίοδο του χρηματιστηρίου, και ούτε πήρες χαμπάρι ποιόν καταγγέλει ονομαστικά καθε τόσο στην βουλή ο Τσίπρας για μίζες και μπαξισια απο την ζιμενς Για να πώ μερικούς απ’ αυτούς που ”δεν ξέρεις”.Και αν θέλεις να μάθεις το δικό μου κακούργημα οπως και πολλών άλλων Ελληνων είναι οτι μπορεί να στηρίξαμε και να ψηφίσαμε αυτούς τους ανθρώπους
    Αλλά τι κάθομαι και κουβεντιάζω με ενα κουκουλοφορο που ντρέπεται και φοβάται να δείξει το πρόσωπο που του έδωσε η μάνα του και να πεί το όνομα που του έδωσε ο πατέρας του, και μου στερεί την χαρά να μην ξέρω ποιόν να συγχαρώ η να φτύσω
    Και εγώ που τα λέω και τα γράφω αυτά ”χωρις καμμία θλίψη,”, δεν έχω τίποτα άλλο πάρεξ “‘ελευθερία, γλώσσα και πρόσωπο” γιαν να παραφράσω και τον ποιητή. Αυτά,jp.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης