"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Χρήστος Μπουκώρος: Σε φάση υλοποίησης μεγάλα έργα για τη Μαγνησία

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Είναι γεγονός μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη του Βόλου και της Μαγνησίας η ανακοίνωση της δημοπράτησης του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, όπως άλλωστε γνωστοποίησε σήμερα το πρωί με ανάρτησή της η ΕΡΓΟΣΕ. Οι εξελίξεις για το σημαντικό έργο έτρεξαν όπως ακριβώς είχα ανακοινώσει με αναλυτικό δελτίο τύπου την 1η Οκτωβρίου 2020, οπότε και ήρθη το τελευταίο εμπόδιο για τη δημοπράτηση, με την υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ ΕΤΒΑ, ΟΣΕ και Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, εξέλιξη που αποτέλεσε αμέσως μετά, την ίδια ημέρα, αντικείμενο συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή».

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, γένι και κουστούμι

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος χθες είχε συνάντηση με την ηγεσία της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη διευθύνοντα σύμβουλο και Θάνο Τσάτση αντιπρόεδρο, από τους οποίους ενημερώθηκε αναλυτικά για τη δημοπράτηση και τον ευχαρίστησαν για την πολύμηνη συνεργασία τους.

«Εξάλλου, σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και να ενημερωθώ και για τα επιπρόσθετα έργα που θα χρειαστούν, όπως η σιδηροδρομική γραμμή στο λιμάνι Βόλου, προκειμένου το έργο της ηλεκτροκίνησης να αξιοποιηθεί πλήρως και να δώσει μεγάλη υπεραξία στο λιμάνι μας», δήλωσε ο Χρ. Μπουκώρος.

❗️Η συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή
Σε προγραμματισμένο ραντεβού σήμερα στη Βουλή, με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Χρ. Μπουκώρος, εκτός από τη δημοπράτηση του έργου ηλεκτροκίνησης, ενημερώθηκε και για ένα ακόμη σημαντικό έργο για την πόλη του Βόλου, καθώς ο υπουργός υπογράμμισε ότι ξεπερνιούνται ένα – ένα τα τεχνικά και γραφειοκρατικά εμπόδια για την επανέναρξη του έργου του περιφερειακού δρόμου. «Μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθώ εκ νέου στο υπουργείο με τον υπουργό και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να γίνει οριστική εκτίμηση για το χρονοδιάγραμμα εξελίξεων σχετικά με τον Περιφερειακό», δήλωσε ο βουλευτής και συμπλήρωσε:
«Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον υπουργό Κ. Καραμανλή για τη δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης, η υλοποίηση του οποίου θα βάλει το τοπικό μας λιμάνι και ολόκληρη τη Μαγνησία σε νέα τροχιά ανάπτυξης και να του επισημάνω την αδήριτη αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου, ενός έργου μεγάλης περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας».

❗️Με την ηγεσία της ΕΡΓΟΣΕ
Αμέσως μετά τη προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ για τη δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης, χθες το απόγευμα ο Χρ. Μπουκώρος συναντήθηκε, μετά από πρόσκληση του διευθύνοντος συμβούλου Χρ. Βίνη, με τον ίδιο και με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ., οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι αύριο αποστέλλεται η γνωστοποίηση της διακήρυξης δημοπράτησης του έργου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί με σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΡΓΟΣΕ.

?Ο κ. Βίνης εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 25 Νοεμβρίου θα ανάψει το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ίδια ημέρα θα αναρτηθεί η δημοπράτηση του έργου στο ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων). Ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας και μάλιστα πολλές από αυτές θα κατέβουν στον διαγωνισμό σε συνεργασία με έμπειρες ευρωπαϊκές εταιρείες.

✔️Τιμητικά για τον βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου ήταν τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ: «Αγαπητέ Χρήστο σε ευχαριστώ για την πολύμηνη συνεργασία, με στόχο την απεμπλοκή του σημαντικού αναπτυξιακού έργου. Πράγματι, οι παρεμβάσεις σου προς τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς, προς κάθε συναρμόδιο φορέα και προς την ηγεσία μας στο υπουργείο συνέβαλαν στην ταχεία επίτευξη του στόχου. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για ένα έργο που εκκρεμεί έξι ολόκληρα χρόνια. Να διαβεβαιώσεις του συμπολίτες σου ότι η ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ κλείνουν μία – μία τις μεγάλες εκκρεμότητες που παραλάβαμε στις αναπτυξιακές υποδομές της χώρας και ταυτόχρονα υλοποιούμε σύγχρονες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην οριστική φυγή μας από την κρίση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης