"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.5 C
Trikala

Χρήστος Σιμορέλης: Εκλογές – ευκαιρία για την κοινωνία

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γίνεται πιο συχνός ο δημόσιος διάλογος και αυξάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών για την επόμενη μέρα. Οι ερχόμενες εκλογές θα είναι η ευκαιρία για την κοινωνία να ακούσει, να σκεφτεί, να μιλήσει και να ακουστεί. 

  Τα πολιτικά κόμματα θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον τρόπο αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων.

 Από την πλευρά του ο κάθε ψηφοφόρος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πολιτική που υπηρετεί το κάθε κόμμα και θα αξιολογήσει τις ικανότητες, την αξιοπιστία και την εντιμότητα των υποψηφίων. Και να υποδείξει, με την ψήφο του, ποια θεωρεί ότι θα είναι η κυβέρνηση που θα υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

Παρατηρούμε όμως, ότι η πολιτική ασκείται τα τελευταία χρόνια από τους επικοινωνιολόγους που χρησιμοποιούν παραπλάνηση, ψέματα και προπαγάνδα, συκοφαντίες πολιτικών αντιπάλων και πολλά άλλα.

Αυτή την πολιτική πρακτική ακολουθεί σταθερά στη διάρκεια της θητείας του ο κ. Μητσοτάκης ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του αμερικάνου Σταν Γκρίνμπεργκ πού έχει εγκατασταθεί μονίμως στο Μέγαρο Μαξίμου ως επικεφαλής επικοινωνίας (ποια είναι άραγε η αμοιβή του;).

Με αυτή την τακτική, η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προσπαθήσει στην προεκλογική περίοδο, να αποφύγει τον διάλογο για τα κοινωνικά προβλήματα. Να τον στρέψει σε ζητήματα δευτερεύοντα (Αντώναρος, φράχτης στον Έβρο, Κασιδιάρης κ.λπ.) και θα επιτίθεται καθημερινά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για να θολώνει τα νερά με σκοπό να κρύψει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα πού δημιούργησε η θητεία της. 

Πιστεύω ότι αυτή η τακτική θα αποτύχει επειδή δεν μπορεί να κρύψει τη σκληρή πραγματικότητα: 

–Την ακρίβεια που ρημάζει τους πολλούς και την αισχροκέρδεια που απολαμβάνουν οι λίγοι.

–Την υποβάθμιση της Υγείας και τη διάλυση της Παιδείας.

 –Την κατάργηση κάθε προστασίας των εργαζομένων.

–Την κακοποίηση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

— Την λεηλασία του δημόσιου χρήματος με τις απευθείας αναθέσεις. 

–Την εγκληματικότητα και το γενικό αίσθημα ανασφάλειας.

–Την προκλητική κομματική εύνοια και την αναξιοκρατία κ.λπ.

  Η πραγματικότητα που ζούμε φωνάζει ότι ήρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος. Στις 21 Μαΐου η κοινωνία θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει τη Δικαιοσύνη παντού και να γυρίσει την πλάτη στην σημερινή αδικία που δεν την ανέχεται ούτε ο αριστερός, ούτε ο δεξιός, ούτε ο κεντρώος. Να δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θα κυβερνήσει για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια για να μπει επιτέλους η Ελλάδα σε έναν άλλο δρόμο. 

  Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Έχουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό για να το κάνουμε πράξη. 

Χρήστος Σιμορέλης Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Εκ νέου υποψήφιος 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης