"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Χρήστος Σιμορέλης : Επιβεβλημένη η αυτοδυναμία

lafarm

Σχετικά άρθρα

simorelis

Στις 25 Ιανουαρίου κλείνει οριστικά ο 40χρονος κύκλος της μεταπολίτευσης , μιας περιόδου που εξάντλησε προ πολλού τις όποιες δυνατότητες της. Η χώρα καταταλαιπωρημένη από ένα διαρκές παιχνίδι εξουσίας μεταξύ δυο κομμάτων που διέψευσαν με οικτρό τρόπο τις προσδοκίες του λαού, αυτή λοιπόν η χώρα , δείχνει να έχει για πρώτη φορά την δυνατότητα να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των αυτόκλητων σωτήρων της.

Την επικείμενη νίκη των δυνάμεων της ελπίδας δεν την δείχνουν μόνο οι δημοσκοπήσεις , τη βροντοφωνάζει κυρίως ο πανικόβλητος πρωθυπουργός που περιφέρει τον εαυτό του στην ελληνική επικράτεια προσπαθώντας να εκφοβίσει ανακρούοντας τη συγχορδία της δαιμονοποίησης του αντιπάλου. Δυστυχώς γι αυτόν απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα πια να φοβηθούν αφού εξαιτίας των πολιτικών του χάσανε τις δουλειές τους , βάλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους ή βλέπουν τις συντάξεις τους να κάνουν φτερά.. Σε απόγνωση λοιπόν ο κ. Σαμαράς παίζει ως κάκιστος ηθοποιός την τελευταία πράξη του δράματος πριν την οριστική του έξοδο.

Αν όμως για τον απερχόμενο πρωθυπουργό η 25 Ιανουαρίου θα είναι μια συντριπτική προσωπική ήττα , για τις εγχώριες αλλά και τις ξένες ελίτ μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι κόκκινο πανί. Το σύστημα εξουσίας των μεγαλοεργολάβων και των καναλαρχών τρέμει στην ιδέα ότι θα πληρώσει , ότι η νέα κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα είναι το υποπόδιο τους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Όλα αυτά με μια προϋπόθεση. Ότι το μήνυμα του λαού μας στις κάλπες θα είναι τέτοιο ώστε να δώσει την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει το πρόγραμμά του χωρίς να συρθεί σε επώδυνους συμβιβασμούς , χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του σε ότι αφορά την επούλωση των πληγών που έχει επιφέρει η κοινωνικά ανάλγητη διακυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Να γιατί ο στόχος για κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητος και αναγκαίος όσο ποτέ. Γιατί αυτό που θα παιχτεί στις 25 του Γενάρη δεν θα είναι μια απλή εναλλαγή στην εξουσία όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Το γνωρίζουν καλά αυτό οι βαρόνοι του τρόμου γι αυτό παίζουν όλα τους τα χαρτιά ώστε να διαχειριστούν όσο μπορούν καλύτερα την σίγουρη ήττα και να πέσουν στα μαλακά. Γιατί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Όλες οι δυνάμεις του μεσαιωνικού σκότους θα επιστρατευτούν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να μειωθεί η διαφορά της νίκης, ώστε να μην επιτευχθεί η αυτοδυναμία. Θα προσπαθήσουν να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί από τα προνόμια τους

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού του λεηλατημένου από τα μνημόνια και του ζητά καθαρή εντολή ώστε να μπορεί να πάει δυνατός στη διαπραγμάτευση για το χρέος. Οι δανειστές με τις ωμές τους επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας θα προσπαθήσουν ως την ύστατη ώρα να απομακρύνουν το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας και το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης. Εναπόκειται στον λαό να δώσει την ευκαιρία στις δυνάμεις της ελπίδας και της προόδου να κάνουν πράξη το όραμα για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Χρήστος Σιμορέλης – Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης