Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες παρουσιάστηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων η κα. Βίκυ Ιακωβάκη αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι με τίτλο «Τα Χριστούγεννα των Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων η κα. Βίκυ Ιακωβάκη αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι με τίτλο «Τα Χριστούγεννα των Rating: 0

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες παρουσιάστηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες παρουσιάστηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων η κα. Βίκυ Ιακωβάκη αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι με τίτλο «Τα Χριστούγεννα των Στοιχειών» του Ζαχαρία Τοπέλιους.

Μαζί με τους μικρούς ήρωες του παραμυθιού, το Ρίκο και τη Λότα, μεταφερθήκαμε στο μακρινό βορρά και ζήσαμε μοναδικές περιπέτειες στο σκοτεινό δάσος των Στοιχειών. Ποια ήταν η αιτία για αυτό το ταξίδι; Ότι Ο Ρίκος και Λότα δεν πήραν τα δώρα που περίμεναν από τον Αϊ-Βασίλη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ήταν πολλά αυτά που περίμεναν!

Έτσι λοιπόν ο Αϊ-Βασίλης θέλησε να μας δείξει με το δικό του μοναδικό και μαγικό τρόπο πως η πλεονεξία, το μεγαλύτερο ελάττωμα του ανθρώπου, προκαλεί βάσανα και απογοητεύσεις. Όταν το αρκετό είναι πάντα λίγο τότε η ευτυχία είναι πολύ μακριά!

Η δράση που ακολούθησε είχε ως στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Η αφηγήτρια παρουσίασε στους μικρούς μας φίλους το δώρο που της έφερε ο Αϊ-Βασίλης. Ήταν ένα όμορφο κουτί με χρυσές κορδέλες και με πολύ ιδιαίτερο περιεχόμενο. Ποιο ήταν αυτό; Πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες. Τα παιδιά κλήθηκαν να σκεφτούν πως θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν αυτό το υλικό και με γνώμονα τη φαντασία τους να φτιάξουν το καθένα τη δική του χειροτεχνία. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό χάρη στην αστείρευτη δημιουργικότητα τους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή