"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

«Χρυσάφι» για το πλύσιμο των ρούχων – Εως και 361% ακριβότερα τα απορρυπαντικά στην Ελλάδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ερευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανέδειξε άλλη μια τεράστια απόκλιση σε τιμές προϊόντων στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα απορρυπαντικά ρούχων πωλούνται έως και 361% σε σχέση με τη φθηνότερη αγορά της ΕΕ!

Η έρευνα της επιτροπής εστιάζει στις τιμές πώλησης των απορρυπαντικών πλυντηρίου ρούχων σε κάψουλες (pods) και σκόνη πλύσης (powder) των P&G και Unilever στην Ελλάδα, των οποίων το μερίδιο ανέρχεται στο 66% της εγχώριας αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, στην κατηγορία απορρυπαντικών σε σκόνη (SKIP/PERSIL/OMO) η Ελλάδα βρίσκεται στη τέταρτη θέση στη κατάταξη με τις υψηλότερες τιμές, καθώς τα προϊόντα διατίθενται κατά 361% ακριβότερα σε σχέση με τη Σουηδία, όπου η τιμή ανά πλύση είναι στο 0,15 ευρώ έναντι 0,46 ευρώ που είναι στη χώρα μας η συσκευασία των 20 μεζουρών ή 0,26 ευρώ των 67 μεζουρών.

Δυστυχώς, υπάρχουν Ευρωπαίοι που τα πληρώνουν ακόμα πιο ακριβά όπως οι Σλοβάκοι, οι Τσέχοι και οι Λετονοί. Και η σύγκριση στις κάψουλες είναι αποθαρρυντική, με τη συσκευασία του Ariel pods να πωλείται στην Ελλάδα έως και 270,57% ακριβότερα από τη φθηνότερη χώρα που είναι η Ιρλανδία. Το Ariel σε σκόνη πωλείται στην Ελλάδα 172% ακριβότερα σε σχέση με την τιμή της Αυστρίας, που είναι η φθηνότερη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης