Χρώματα κι αρώματα στις “Κηρήθρες” Reviewed by Momizat on . Η βραδιά ήταν ιδανική: Αεράκι που δρόσιζε από τη ζέστη όλης της ημέρας, πολύ καλή παρέα, μπουφές και διάθεση για γιορτή ανάγνωσης. Κυρίως, όμως, για ξετύλιγμα σ Η βραδιά ήταν ιδανική: Αεράκι που δρόσιζε από τη ζέστη όλης της ημέρας, πολύ καλή παρέα, μπουφές και διάθεση για γιορτή ανάγνωσης. Κυρίως, όμως, για ξετύλιγμα σ Rating: 0

Χρώματα κι αρώματα στις “Κηρήθρες”

Χρώματα κι αρώματα στις “Κηρήθρες”

Η βραδιά ήταν ιδανική: Αεράκι που δρόσιζε από τη ζέστη όλης της ημέρας, πολύ καλή παρέα, μπουφές και διάθεση για γιορτή ανάγνωσης. Κυρίως, όμως, για ξετύλιγμα συναισθημάτων και αισθήσεων. Η καλοκαιρινή γιορτή του βιβλιοπωλείου «Κηρήθρες» το βράδυ της Πέμπτης, στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, ήταν το επιστέγασμα της χρονιάς που πέρασε, στον τομέα των παρουσιάσεων βιβλίου. Κυρίως, όμως, στον τομέα της σύσφιγξης σχέσεων και «ανοίγματος» οριζόντων στους τρικαλινούς, που μετείχαν με διάφορους τρόπους στις παρουσιάσεις βιβλίων και στις εκδηλώσεις – 21 τον αριθμό – που πραγματοποιήθηκαν στο βιβλιοπωλείο ή με την ευθύνη του βιβλιοπωλείου.
Κι αυτό, διότι πολλοί συμπολίτες ανέγνωσαν αγαπημένα τους αποσπάσματα, κειμένων αγαπημένων τους συγγραφέων ή ποιητών, ανθίζοντας στη νύχτα λάμψεις γαληνότητας.
Από κοντά, ορχήστρα ερασιτεχνικής (με την κυριολεκτική σημασία) από τους Π. Ζαχαρόπουλο, Δημ. Γκολοβράντζα, Χρ. Χασιώτη και Μ. Δασκάλου, ως «μουσική γέφυρα» κεντούσε δαντελωτά τα κενά ανάμεσα στις αφηγήσεις.
Μετά τα μεσάνυχτα, και αφού ο βιβλιοπώλης Κ. Κοτρώνης είχε προαναγγείλει αφιερώματα σε συγγραφείς, από τις 14 Οκτωβρίου και μετά, η παρέα αποχαιρέτησε το κυπαρίσσι της οδού Γλαδστωνος, που μάλλον για πρώτη φορά άκουσε τόσον – και όμορφο – λόγο τέχνης.

Θανάσης Μιχαλάκης

kirithres10 kirithres1 kirithres2 kirithres3 kirithres4 kirithres5 kirithres6 kirithres7 kirithres8 kirithres9

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή