Χρ. Γκίμτσας: Η αυτοπαγίδευση του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Ο ΣΥΡΙΖΑ ή έστω μια μερίδα του, κινητοποιώντας παθολογικά αριστερά αντανακλαστικά που θυμίζουν παιδικές πολιτικές αρρώστιες, κατάφερε με συνεχείς καταγγελίες – Ο ΣΥΡΙΖΑ ή έστω μια μερίδα του, κινητοποιώντας παθολογικά αριστερά αντανακλαστικά που θυμίζουν παιδικές πολιτικές αρρώστιες, κατάφερε με συνεχείς καταγγελίες – Rating: 0

Χρ. Γκίμτσας: Η αυτοπαγίδευση του ΣΥΡΙΖΑ

Χρ. Γκίμτσας: Η αυτοπαγίδευση του ΣΥΡΙΖΑ

gimtsasΟ ΣΥΡΙΖΑ ή έστω μια μερίδα του, κινητοποιώντας παθολογικά αριστερά αντανακλαστικά που θυμίζουν παιδικές πολιτικές αρρώστιες, κατάφερε με συνεχείς καταγγελίες – και όχι μόνον αυτός, είναι αλήθεια – να δημιουργήσει ένοχα κοινωνικά σύνδρομα σε όποιον το έφερε η ζωή, η τύχη και η εργασία να έχει οικονομικό απόθεμα.

Δεν κατάλαβε ίσως ότι ο Ελληνας δρα και παράγει μέσα σε καπιταλιστική ατμόσφαιρα που του επιτρέπει να κερδίζει λιγότερα η περισσότερα χρήματα, μέσα στα πλαίσια των νόμων του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.

Το σύστημα, ο κακός καπιταλισμός τέλος πάντων, δεν ευνοεί μόνον την κερδοφορία, δημιουργεί συγχρόνως και συνθήκες αστάθειας και ανασφάλειας.

Ανασφαλής λοιπόν στην σημερινή εποχή ο Ελληνας, προσπάθησε να σιγουρέψει το όποιο κομπόδεμα, με όποιον τρόπο είχε στην διάθεσή του. Από το να το κρύψει την αποταμίευση του έντιμου μόχθου του, – και γι’ αυτό το χρήμα μιλάμε -, κάτω από το στρώμα του, να το θάψει στην αυλή του, ή να το διοχετεύσει στην ξενιτιά. Και έκανε πολύ καλά, μια που το ίδιο το κράτος στάθηκε απέναντί του, αναξιόπιστο και αισχρό. Αρκεί να θυμηθούμε τα κρατικά ομόλογα που προσέφεραν δήθεν σιγουράντζα ,αλλά χάθηκαν μέσα απ’ αυτά οι οικονομίες μιας ζωής.

Πήρε λοιπόν τις οικονομίες του – μικρές η μεγάλες, άσχετο – και τις φυγάδευσε όπου νόμιζε ότι υπήρχε ασφάλεια. Κατά τεκμήριο σε τράπεζες της κεντρικής Ευρώπης.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η «ενοχή» που φόρτωσε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – και όχι μόνον αυτός – σε εκείνους που έκαναν «εξαγωγή κεφαλαίων». Δηλαδή στους «ανθέλληνες», στους ύποπτους και ελεγχόμενους για «μαύρο και παράνομο χρήμα», που στην ουσία δεν ήταν τίποτα άλλο από τρομοκρατημένους πολίτες που δεν εμπιστευόντουσαν το Ελληνικό κράτος και τους θεσμούς του.

Συνεχείς οι επερωτήσεις και οι καταγγελίες του είδους: « Τι κάνει η κυβέρνηση μ’ αυτούς που τα βγάζουν έξω» και τα παρόμοια. Μέχρι που έσκασε το κουκί. Μεγαλόσχημοι και πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν, ό,τι έκαναν και οι άλλοι: «τα έβγαλαν έξω, για να τα σώσουν».

Σύντροφοι, πώς καταφέρατε και πέσατε μέσα στην παγίδα σας; Μάλλον κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν πως η λογική του κακού καπιταλιστή και του καλού προλετάριου πέρασε ανεπιστρεπτί. Σήμερα, και κάποιοι από τους «ταξικά χαμηλότερους», έχουν το δικαίωμα και την δυνατότητα να κατέχουν μέσα παραγωγής και ιδιοκτησία, π.χ. σπίτι εξοχικό και χρήμα. Και να τα κάνουν ότι θέλουν στα πλαίσια της ισχύουσας νομιμότητας, χωρίς ενοχές και τύψεις, όπως και πολλοί δικοί σας. Και πρέπει να το πείτε καθαρά αυτό.

Ο ιστορικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να ενοχοποιεί φαντάσματα. Άλλος είναι . Να παλέψει για να κλείσει την άβυσσο ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν άδικα πάρα πολλά και σ’ αυτούς που επίσης άδικα έχουν πάρα πολύ λίγα. Όλα τα άλλα είναι «κραυγές και ψίθυροι» ανθρώπων που « δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν».

 

Χρήστος Γκίμτσας γιατρός
Τρίκαλα 21/12/2013
e-mail : Christos.gim@gmail.com

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή