Χρ. Σιμορέλης: Οι προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος μας Reviewed by Momizat on . Μια πρώτη βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του Σχεδίου μας, είναι η ενίσχυση, ο συντονισμός και η αξιοποίηση των υποδομών από τους οργανισμούς έρευνας και τεχ Μια πρώτη βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του Σχεδίου μας, είναι η ενίσχυση, ο συντονισμός και η αξιοποίηση των υποδομών από τους οργανισμούς έρευνας και τεχ Rating: 0

Χρ. Σιμορέλης: Οι προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος μας

Χρ. Σιμορέλης: Οι προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος μας

Μια πρώτη βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του Σχεδίου μας, είναι η ενίσχυση, ο συντονισμός και η αξιοποίηση των υποδομών από τους οργανισμούς έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας, επιδιώκοντας την αναστροφή της καταστροφικής πολιτικής διάλυσής τους.

Μια δεύτερη βασική προϋπόθεση. είναι η δημιουργία ενός πλαισίου μηχανισμών υποστήριξης της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων έρευνας, της συνεργασίας με παραγωγικές μονάδες και της ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων. Στόχος η συγκρότηση ενός δυναμικού περιφερειακού συστήματος καινοτομίας με συμβολή στην οικονομία και κοινωνία της περιφέρειας.

Μια τρίτη βασική προϋπόθεση, είναι η ενθάρρυνση και η υποκίνηση των υποκειμένων της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Το σχέδιό μας βασίζεται σε τρεις κοινωνικές δυνάμεις: την αξιοποίηση του νέου επιστημονικού δυναμικού που σήμερα οδηγείται στην ξενιτιά, την ανάπτυξη συνεταιριστικών επιχειρήσεων (σε όλο το φάσμα της παραγωγής από την ανακύκλωση μέχρι τις επιχειρήσεις έντασης γνώσης) και στην υποστήριξη και ενίσχυση με στοχευμένες δράσεις των δυναμικών παραγωγικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να επενδύσουν στην ενίσχυση του προϊόντος τους, την συνεργασία μέσα από τη δικτύωση και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Μια τέταρτη βασική προϋπόθεση, είναι η Περιφερειακή Αρχή να αναληφθεί από την παράταξη «ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ». Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιες δυνατότητες αναξιοποίητες. Ενάντια στη λογική της απάθειας και της πελατειακής εξυπηρέτησης που στοχεύει να μοιράσει την πίτα και όχι να δημιουργήσει πλούτο από και για τους εργαζόμενους, έχουμε σχέδιο για τη Θεσσαλία και ρόλο για την Περιφερειακή Αρχή. Ρόλο στρατηγικής παρέμβασης, συντονισμού, ενεργοποίησης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων μέσα από ουσιαστική διαβούλευση για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Μια πέμπτη βασική προϋπόθεση, είναι να νικήσουμε και στις τρείς κάλπες του Μαΐου, κάτι που θα προετοιμάσει το έδαφος και θα συγκροτήσει την κοινωνική ηγεμονία της Αριστεράς για την Πολιτική Ανατροπή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με την συγκρότηση της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Μπροστά μας έχουμε τριπλές εκλογές. Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, η οποία έχει φτάσει στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης από τις πολιτικές του μνημονίου, της κυβέρνησης και της τρόικας. Η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση και με διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Η δημοκρατία είναι μόνο στα χαρτιά. Ο κόσμος της εργασίας βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές από την συμπίεση των εισοδημάτων του, την διάλυση των δικαιωμάτων του  και την καταπάτηση της αξιοπρέπειάς του. Οι πολιτικές της κυβέρνησης πρέπει να ηττηθούν σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό θα γίνει αν και στις τρείς κάλπες ηττηθούν τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει η Κυβέρνηση  αλλά και οι εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές της, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι πολιτικές της Κυβέρνησης πρέπει να ανατραπούν και στις Ευρωπαϊκές και στις Περιφερειακές και στις Δημοτικές εκλογές. «Τρείς κάλπες, μια επιλογή, η ανατροπή».

Εμείς, οι άνθρωποι του Περιφερειακού ψηφοδελτίου «Δρόμος Ανατροπής», για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας, πιστεύουμε ότι η Θεσσαλία έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά κυρίως οι άνθρωποί της και το περιβάλλον που διαθέτει  είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μπορούμε να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για τη Θεσσαλία, στηριζόμενοι σε ένα βιώσιμο σχέδιο που να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και να στηρίζεται σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτόν τον νέο δρόμο για την Θεσσαλία θα τον περπατήσουμε όλοι μαζί με αγώνα, αλληλεγγύη, θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Για μια ανάπτυξη για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, για το περιβάλλον και την προστασία του. Η άλλη Θεσσαλία μέσα στην κρίση θα γίνει πραγματικότητα με την συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων και με την συμμετοχή των πολιτών που ονειρεύονται και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη για να κερδίσουμε μια άλλη Θεσσαλία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή