"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Χρ. Σιμορέλης : «Ο Κ. Μητσοτάκης επενδύει στο ψέμα και βλάπτει τη χώρα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

simorelis

 

 

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικονομία, που ορισμένοι από τους εταίρους  ζητούν πρόσθετα μέτρα, αρνούμενοι να προχωρήσουν  στα συμφωνηθέντα, ο Πρωθυπουργός ζητάει να συγκλεισθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου.

            Τη στιγμή που η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ παλεύει να διασώσει το ασφαλιστικό σύστημα και να προστατέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στα media, επιτίθενται στην κυβέρνηση με αήθη τρόπο. Ξεχνούν φαίνεται τα τεράστια σκάνδαλα κατά την διακυβέρνηση της χώρας από αυτούς, που οδήγησαν σε αφανισμό τα αποθεματικά των ταμείων. Το Χρηματιστήριο που παίχθηκαν ως τζόγος και τελικά χάθηκαν τα αποθεματικά πολλών ταμείων. Τα δομημένα ομόλογα, που έγινε κάτι ανάλογο και φυσικά το PSI του κ. Βενιζέλου που εξανέμισε ότι είχε απομείνει στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ξεχνούν επίσης ότι είναι αυτοί που είχαν φτιάξει εκατοντάδες διαφορετικά ταμεία που έδιναν διαφορετικές συντάξεις με αδιαφανή και πολλές φορές πελατειακό τρόπο. Τώρα που πάει να μπει μία τάξη με ισονομία και δικαιοσύνη δεν τους αρέσει.  

            Ειδικά για την αξιωματική αντιπολίτευση, βλέπουμε τον αρχηγό της να μην διαφοροποιείται σε τίποτα από τις θεμελιώδεις θέσεις του ΔΝΤ. Συμφωνεί με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τις περικοπές των δαπανών του Δημοσίου (απολύσεις, υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, της υγείας και της παιδείας), με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για το ασφαλιστικό (μείωση συντάξεων, εξαφάνιση επικουρικών). Ο ίδιος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, χτυπάει συστηματικά την ελληνική πλευρά χωρίς να προσφέρει καμιά στήριξης σε οποιαδήποτε κόκκινη γραμμή. Επείγεται να εκπληρώσει τις εντολές της διαπλοκής, που τον στήριξε με νύχια και με δόντια στην εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ. Για αυτό χτυπάει με κάθε ευκαιρία την Κυβέρνηση, αδιαφορώντας αν κάνει κακό στη χώρα, παίζοντας το χαρτί της αριστερής παρένθεσης. Στην προσπάθεια του αυτή, συμπεριφέρεται πολλές φορές, ως επαρχιακός κομματάρχης της δεκαετίας του 60, ανασύροντας από τις πιο μαύρες σελίδες της παράταξης του τον φανατικό αντιαριστερισμό. Η πολλή παρέα με τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη κάνει κακό στον «Ευρωπαίο» κ. Μητσοτάκη.

            Πιστός στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα ο κ. Μητσοτάκης, πολέμησε με μανία κάθε προσπάθεια εφαρμογής παράλληλου προγράμματος για την προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ενώ καταψήφισε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών, δίνοντας τα διαπιστευτήρια του στους καναλάρχες και τη διαπλοκή. Οι καναλάρχες ανταποδίδουν τις κάθε λογής υπηρεσίες του κ. Μητσοτάκη, έχοντας μετατρέψει τα κανάλια σε κέντρα προπαγάνδας κατά της Κυβέρνησης και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είδηση για αυτούς είναι μόνο ότι χτυπάει την Κυβέρνηση και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  Ο  κ. Μητσοτάκης έχει δώσει ήδη κάκιστα δείγματα διακυβέρνησης. Υπήρξε ο Υπουργός που ανέλαβε να απολύσει 15 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και να τις υποστηρίξει και ιδεολογικά. Πρότεινε σύστημα αξιολόγησης με ποσοστώσεις και υποχρεωτικό ποσοστό αξιολογουμένων κάτω από τη βάση, για να έχει έτοιμη δεξαμενή υποψήφιων απολυμένων. Εφάρμοσε πειθαρχικό δίκαιο για τους Δημόσιους υπαλλήλους, που με μια απλή μήνυση,  π.χ για τροχαία παράβαση, οδηγούσε σε διαθεσιμότητα. Απέλυσε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς, διέλυσε τη Δημοτική Αστυνομία. Στο Υπουργείο του είχε στρατιές ακριβοπληρωμένων συμβούλων και σαν μην έφτανε αυτό, έναν μήνα πριν πέσει η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ διόρισε δικούς του διοικητές σε δημόσιους οργανισμούς, με όρους που απέτρεπαν την αντικατάστασή τους. Δεν έχει πει ούτε μια κουβέντα εναντίον της διαπλοκής, στηρίζοντας την έμπρακτα. Όταν ακούει Siemens χάνει την ψυχραιμία του (γιατί άραγε;), ενώ κάλυψε ανοιχτά τον Παπασταύρου των λιστών και των off-shore. Είναι ανίκανοι να διοργανώσουν αδιάβλητες εσωκομματικές διαδικασίες και απαιτούν να κυβερνήσουν την χώρα. Είναι παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν τα οικονομικά της Ν.Δ με χρέος 220 εκατομμύρια  και θέλουν να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας.

Μετά λύπης επίσης διαπιστώνουμε ότι  ο κ. Μητσοτάκης εγγυάται τη συνέχεια του παρακράτους, στην διαπλοκή, στις δημόσιες συμβάσεις, στην υγεία (σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ), στην κοινωνική ασφάλιση, στον αθλητισμό (ΕΠΟ), στις πελατειακές σχέσεις, στα ΜΜΕ.

Η Αριστερά συγκρούεται έμπρακτα  με το παρακράτος αυτό.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δείχνουν φανερή αμηχανία όταν ερωτούνται,  γιατί στις τοποθετήσεις τους δεν σχολιάζουν τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ πέρα από τη συμφωνία. Αντί λοιπόν να στηρίξουν την εθνική θέση απέναντι σε αυτή την απαίτηση του ΔΝΤ, επαναλαμβάνουν μονότονα για την «ανικανότητα» και τα «ψέματα»  της Κυβέρνησης.

            Η αλήθεια είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση κρίθηκε πολύ πρόσφατα από τον ελληνικό λαό και θα ξανακριθεί στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα δέχεται θετικά κάθε κριτική και κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, κρίθηκαν από τον ελληνικό λαό, δύο φορές τον τελευταίο χρόνο και ο λαός τους έδωσε αυτό που τους άξιζε. Δυστυχώς οι εθισμένοι στην εξουσία δύσκολα βάζουν το συμφέρον του λαού πάνω από το δικό τους.

Τα δύο πρώην κραταιά κόμματα κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια και κατέστρεψαν τη χώρα, ενώ δεν μπόρεσαν αν και  είχαν την ευκαιρία να δομήσουν ένα σύγχρονο αστικό κράτος με βάση την ισονομία και τη δικαιοσύνη. Αυτοί λοιπόν που απέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια, απαιτούν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε συνθήκες ακραίας ταξικής σύγκρουσης και οικονομικής κρίσης μέσα σε 14 μήνες να το επιτύχει. Ο λαός έχει και νου και κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης