"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Χρ. Σινάνης: «Στην ουσία κατασκευάζουμε μια γέφυρα από την αρχή»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Sinanis

 

Συνέντευξη τύπου με κύριο θέμα τις εξελίξεις στο θέμα της γέφυρας της Διάβας που κατέρρευσε στα μέσα του Ιανουαρίου παραχώρησε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης.

Ο κ. Σινάνης είπε ότι ο φάκελος του έργου κατατέθηκε με τον υπ’ αρ. 1851/19-2-2016 αριθμό πρωτοκόλλου στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ότι συναντήθηκε με ον κ. Αγοραστό και τον Μιχαλάκη τόσο με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο, Γιώργο Δέδε.

gefyra meteora diava

Οι προτάσεις της τεχνικής μελέτης αφορούν σε μέτρα προσωρινά (όπως αυτά που έχουν γίνει και γίνονται την τελευταία εβδομάδα (Βλ. ΕΔΩ) και σε μόνιμα.

Στα τρία υποέργα υπάρχουν, μεταξύ άλλων:
– Η αντικατάσταση της κολώνας που κατέρρευσε και άλλα έργα επί της γέφυρας, η αντικατάσταση του αγωγού αποχέτευσης κ.ά. (προϋπ. 3 εκ. ευρώ)
– Αναχωματώσεις (προϋπ. 600.000 ευρώ).
– Κατασκευή πεζοδρομίου κ.λπ. (προϋπ. 1 εκ. ευρώ).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σινάνης, ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 25 Μαρτίου θα ενταχθεί το έργο στον προϋπολογισμό. Αφού γίνει αυτό, το έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια και θα πάρει τον δρόμο της υλοποίησης.

«Πρόκειται στην ουσία για κατασκευή γέφυρας από την αρχή», τόνισε ο Δήμαρχος, για να δικαιολογήσει το μεγάλο κόστος στον προϋπολογισμό.
«Πιστεύουμε ότι θα έχει τελειώσει πριν το ποτάμι ξανακατεβάσει πολύ νερό», είπε για τον χρόνο παράδοσης της γέφυρας.

 

Τα υπόλοιπα θέματα

Ο κ. Σινάνης αναφέρθηκε και σε άλλες επαφές που είχε στην Αθήνα την Παρασκευή.

– Συνάντησε τον Υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη, για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση ΦΕΚ για τη μονιμοποίηση της Μητρόπολης (μαζί με τους τρεις βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το θέμα γρήγορα.

– Θέμα συζήτησης με τους τρεις βουλευτές ήταν και το θέμα κινητής τηλεφωνίας που απασχολεί τους κατοίκους της Καλαμπάκας. «Ελπίζω να έχει καλό τέλος», είπε ο Δήμαρχος.

– Συναντήθηκε με παράγοντες του Ταμείου Παρακαταθηκών για το σάρωθρο και το θέμα που έχει προκύψει με αυτό

– Από 6 έως 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για τον τουρισμό στην πόλη μας με συνδιοργανωτές τον Δήμο Καλαμπάκας και τον «Κλεισθένη».

– Η αίθουσα του ΓΕΛ προχωρά και σύντομα θα παραδοθεί, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν.

– Η δημοτική Αρχή προωθεί μελέτη για τα όμβρια ύδατα, για να δρομολογηθούν αργότερα και οι ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα της πόλης δεξιά από την είσοδο της πόλης (πίσω από το ξενοδοχείο Διβάνη).

– Το Μουσείο Απεικόνισης Μετεώρων «κόλλησε» στις (100) καρέκλες που θα τοποθετηθούν στον χώρο

– Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από αγωγές, κατασχέσεις και οφειλές παλαιότερων ετών.

tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης