"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.8 C
Trikala

Χτίζοντας μια ευρωπαϊκή ταυτότητα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η εξωστρέφεια και η συνεργασία με πολίτες άλλων χωρών, ως στοιχείο της κοινωνικής έκφρασης των κατοίκων του Δήμου Τρικκαίων, εκφράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από έξι χώρες, μετέχοντες σε δράση του προγράμματος Comenius, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο. Οι επισκέπτες φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών από το Βαλτινό, το Γυμνάσιο του οποίου είναι ο συνδιοργανωτής του προγράμματος με τίτλο «Let’s First Understand Our National Heritage in Order to Define And Build Our European Identity» («Ας καταλάβουμε πρώτα την εθνική μας κληρονομιά, για να ορίσουμε και να “χτίσουμε” την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα»). Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από Ρουμανία, Τουρκία, Νορβηγία, Ισπανία, Πολωνία, Λετονία και Εσθονία επισκέπτονται και γνωρίζουν διάφορα σημεία του Δήμου και του νομού Τρικάλων.

Ο κ. Παπαστεργίου, μαζί με την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη, υποδέχτηκαν τους επισκέπτες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχο να αναφέρεται στο ποιόν του Δήμου και να απαντά σε ερωτήσεις. Ενθουσιασμένοι οι φιλοξενούμενοι, που, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της ρουμανικής ομάδας, ένας Δήμαρχος αφιερώνει χρόνο για να τους συναντήσεις, έβγαλαν πλήθος φωτογραφιών εις ανάμνησιν, ενώ δέχθηκαν με χαρά ως δώρο, ένα ενημερωτικό για τον νομό μας τεύχος, που προετοίμασε ο αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κυρίτσης.
Οι υλοποιητές του προγράμματος θα περιηγηθούν στον νομό και την Παρασκευή θα εορταστεί η λήξη του, με εκδήλωση στο σχολείο.

programma2 programma3 programma4 programma5 programma7 programma7 programma5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης