Χτύπημα στο παρεμπόριο στη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκα Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκα Rating: 0

Χτύπημα στο παρεμπόριο στη Θεσσαλία

Χτύπημα στο παρεμπόριο στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις και στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

 

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (12.08.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, καθώς και αστυνομικοί του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εστιάστηκαν στη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

  • Ελέγχθηκαν:

–   (974) άτομα, εκ των οποίων (731) ημεδαποί και (243) αλλοδαποί και

–   (752) οχήματα.

 

 

  • Προσήχθησαν (45) άτομα:

–   (22) ημεδαποί και

–   (23) αλλοδαποί.

 

  • Συνελήφθησαν (10) άτομα και συγκεκριμένα:

–   Πέντε (5) άτομα, από τα οποία ένας (1) ημεδαπός και τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, Πακιστάν, Μπανγκλαντές και Νιγηρίας αντίστοιχα, για παράνομο εμπόριο.

–   Τρεις (3) αλλοδαποί, από τους οποίους δύο (2) υπήκοοι Κίνας και ένας (1) υπήκοος Ρουμανίας, για παράβασηπερί Δημόσιας Υγείας (χειρομαλάκτες στις παραλίες, χωρίς άδεια).

– Ένας (1) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

–   Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

 

  • Βεβαιώθηκαν παράλληλα (219) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

–         πέντε (5) παραβάσεις για παραεμπόριο,

–         τρεις (3) παραβάσεις περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας,

–         επτά (7) παραβάσεις περί τουριστικής νομοθεσίας,

–         μία (1) παράβαση για επαιτεία,

–         διακόσιες τρεις (203) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (42 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 2 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 5 για στέρηση άδειας οδήγησης, 9 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 135 λοιπές παραβάσεις),

 

 

  • Κατασχέθηκαν:

–         Χίλια διακόσια πενήντα τρία (1.253) είδη παραεμπορίου (γυαλιά ηλίου, μπαταρίες, ρολόγια, πλαστικές καρέκλες, τραπέζια κ.λ.π.)

 

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας, ενώ θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

paremporio_thessalia paremporio_thessalia1 paremporio_thessalia2

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή