Χωρίς γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ Reviewed by Momizat on . Και πάλι τον αέρα βρίσκονται εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι συμβάσεις του οργανισμού με τους συμβεβλημένους ιατρούς λήγουν στα τέλη Ιουνίου και ακ Και πάλι τον αέρα βρίσκονται εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι συμβάσεις του οργανισμού με τους συμβεβλημένους ιατρούς λήγουν στα τέλη Ιουνίου και ακ Rating: 0

Χωρίς γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Χωρίς γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Και πάλι τον αέρα βρίσκονται εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι συμβάσεις του οργανισμού με τους συμβεβλημένους ιατρούς λήγουν στα τέλη Ιουνίου και ακόμα δεν έχει υπογραφεί νέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους ιατρούς λήγουν τέλος Ιουνίου. Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες της Ένωσης για υπογραφή νέας σύμβασης αυτό ΔΕΝ έχει γίνει ακόμη εφικτό με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη!

Παρά τη μία και μοναδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, ο διάλογος σταμάτησε με ευθύνη της Επιτροπής. Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ είχε καταθέσει στην Επιτροπή τις προτάσεις της, με σκοπό να γίνει από κοινού η επεξεργασία ενός επίσημου προσχέδιου της νέας σύμβασης. Δυστυχώς όμως, η Επιτροπή, λίγο πριν την οριστική λήξη των συμβάσεων, δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια όσον αφορά στις νέες συμβάσεις.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ δεν κατανοεί την αδιάφορη στάση του Οργανισμού αλλά και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που τελεί υπό την εποπτεία του και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η στάση αυτή στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με τη λήξη των συμβάσεων την 30η Ιουνίου 2014.

Ευχόμενοι καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητούμε ΑΜΕΣΗ συνάντηση με σκοπό την εξεύρεση λύσης και υπογραφής των νέων συμβάσεων αλλά και συζήτησης για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους ιατρούς όπως το rebate – clawback και την αποπληρωμή των οφειλών του οργανισμού που χρονολογούνται απο 1/1/2012.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ θα επιδιώξει να συναντηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα με τον νέο Υπουργό Υγείας δηλώνοντας του ότι η υπομονή των ιατρών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη της χώρας έχει πλέον εξαντληθεί».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή