Χωρίς γιατρούς το σύστημα Αδωνι για τα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Απέχει τελικά η συντριπτική πλειονότητα των Τρικαλινών γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τα σχέδια και τα όνειρα του υπουργού Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τις ανακατατάξεις σ Απέχει τελικά η συντριπτική πλειονότητα των Τρικαλινών γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τα σχέδια και τα όνειρα του υπουργού Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τις ανακατατάξεις σ Rating: 0

Χωρίς γιατρούς το σύστημα Αδωνι για τα Τρίκαλα

Χωρίς γιατρούς το σύστημα Αδωνι για τα Τρίκαλα

Απέχει τελικά η συντριπτική πλειονότητα των Τρικαλινών γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τα σχέδια και τα όνειρα του υπουργού Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τις ανακατατάξεις στο χώρο της υγείας . Σύμφωνα με τα στοιχεία – έληξε χθες η προθεσμία – στο Νομό Τρικάλων υπέβαλαν αίτηση για τη μεταφορά τους στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) μόνο 13 γιατροί, από τους οποίους οι 6 είναι οδοντίατροι. Συγκεκριμένα στα Τρίκαλα από τους 26 γιατρούς παραμένουν οι 4 (2 ΩΡΛ, 1 μικροβιολόγος, 1 χειρουργός), στην Καλαμπάκα από τους 4 γιατρούς παραμένουν οι 2 και ένας οδοντίατρος, στην Φαρκαδόνα παραμένει η γιατρός που ήταν συμβεβλημένη. Αντίθετα, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι υπόλοιποι υγειονομικοί αποδέχθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα την παραμονή τους.

ν ξεκινούσε αύριο η λειτουργία των πολυιατρείων στα Τρίκαλα , οι πολίτες θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε 4 γιατρούς και 5 οδοντίατρους. Αυτή είναι η εικόνα στο χώρο της υγείας σήμερα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χαμηλή συμμετοχή των γιατρών στις Μονάδες του ΠΕΔΥ, που θα ανοίξουν στις 20 Μαρτίου, το Υπουργείο Υ πρόκειται να προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων, με στόχο να καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς ή ακόμη και συμβασιούχους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή