Χωρίς διπλή τιμή τα βιομηχανικά προϊόντα Reviewed by Momizat on . O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ενημερώνει τα μέλη του ότι μετά από τις πολλές διαμαρτυρίες του Εμπορικού κόσμου και τις συντονισμένες προσπάθειες του Εμπορικού O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ενημερώνει τα μέλη του ότι μετά από τις πολλές διαμαρτυρίες του Εμπορικού κόσμου και τις συντονισμένες προσπάθειες του Εμπορικού Rating: 0

Χωρίς διπλή τιμή τα βιομηχανικά προϊόντα

Χωρίς διπλή τιμή τα βιομηχανικά προϊόντα

O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ενημερώνει τα μέλη του ότι μετά από τις πολλές διαμαρτυρίες του Εμπορικού κόσμου και τις συντονισμένες προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου με την ΕΣΕΕ, ανεστάλη η υποχρέωση αναγραφής διπλών τιμών, προ και μετά ΦΠΑ, για τα βιομηχανικά προϊόντα.

Η συγκεκριμένη διάταξη, προέκυψε ως «κεραυνός εν αιθρία», δημιουργώντας μεγάλα γραφειοκρατικά και οργανωτικά κόστη, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα για τις επιχειρήσεις λιανικής.Το αλαλούμ που προέκυψε εν μέσω των πρόσφατων ενδιάμεσων εκπτώσεων, δηλαδή, η υποχρέωση του καταστηματάρχη να αναγράφει 4 τιμές (δύο διαγραμμένες προ και μετά ΦΠΑ και δύο τελικές προ και μετά ΦΠΑ) και οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες προς το Υπουργείο Ανάπτυξης έφεραν τελικά αποτέλεσμα.

Με ειδικό δελτίο τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς, το μέτρο της διπλής αναγραφής αναστέλλεται μέχρι το τέλος του 2014, αναγνωρίζοντας ότι η εφαρμογή του θα προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων επιθυμεί την κατάργηση της παραπάνω διάταξης και όχι την αναστολή της και θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιο σας