Χωρίς μεσάζοντες, με πολλή αλληλεγγύη Reviewed by Momizat on . Άλλη μια δράση του δικτύου «αλληλεγγύη για όλους - χωρίς μεσάζοντες» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και αυτό οφείλεται στη στήριξη που μας παρέχουν απ Άλλη μια δράση του δικτύου «αλληλεγγύη για όλους - χωρίς μεσάζοντες» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και αυτό οφείλεται στη στήριξη που μας παρέχουν απ Rating: 0

Χωρίς μεσάζοντες, με πολλή αλληλεγγύη

Χωρίς μεσάζοντες, με πολλή αλληλεγγύη

Άλλη μια δράση του δικτύου «αλληλεγγύη για όλους – χωρίς μεσάζοντες» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και αυτό οφείλεται στη στήριξη που μας παρέχουν από τη μια οι πολίτες, που όχι απλώς ανταποκρίνονται, αλλά μας παροτρύνουν να οργανώσουμε ακόμη περισσότερες δράσεις, και από την άλλη οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να διαθέσουν απευθείας τα προϊόντα τους στους καναλωτές.

Βλέπουμε να οικοδομείται σιγά – σιγά μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες (καταναλωτές και παραγωγούς) που με  την παρέμβαση του δικτύου και τις δράσεις μας αναδεικνύουμε και εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη σχέση προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Τα προϊόντα που διατέθηκαν από το δίκτυο, παρακάμπτοντας μεσάζοντες και κερδοσκόπους ήταν:

  • Όσπρια (από Χαλκιάδες Φαρσάλων),
  • ρύζι (από Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας) και
  • εσπεριδοειδή (από Άργος Αργολίδας).

diktyoΗ μεγάλη έκπληξη αυτής της δράσης ήταν η παρουσία του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας και Βιστωνικού κόλπου, με την προσφορά προς το δίκτυο και τους υποστηρικτές του. Διατέθηκαν 700 κιλά ψάρια (γαύρος και κέφαλοι), σε τριακόσια πενήντα νοικοκυριά  (350) σε συμβολική τιμή. Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε ότι και οι πολίτες θα σταθούν αλληλέγγυοι προς το συνεταιρισμό στηρίζοντας στο μέλλον δράση του δικτύου με προϊόντα του συνεταιρισμού.

Με τις δράσεις μας, το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι: Αλλάζουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες επιλέγοντας προϊόντα απευθείας από παραγωγούς ή παραγωγικές συλλογικότητες του τόπου μας.

Συμβάλλουμε έτσι στη ζήτηση ελληνικών προϊόντων από μεγαλύτερες και ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών  προϊόντων, στη μείωση των εισαγωγών, στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Συνεχίζουμε με τη δική σας συμπαράσταση και βοήθεια, ετοιμάζοντας την επόμενη δράση μας για το Δεκέμβριο και τις ημέρες των Χριστουγέννων.

 

«δίκτυο αλληλεγγύη για όλους – χωρίς μεσάζοντες»

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή