Χωρίς ρευστό… Reviewed by Momizat on . Επιτέλους λύθηκε και ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της ρευστότητας χρήματος στην αγορά! Σήμερα, Κυριακή 3 του Νοέμβρη, με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων αθρόα Επιτέλους λύθηκε και ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της ρευστότητας χρήματος στην αγορά! Σήμερα, Κυριακή 3 του Νοέμβρη, με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων αθρόα Rating: 0

Χωρίς ρευστό…

Χωρίς ρευστό…

Επιτέλους λύθηκε και ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της ρευστότητας χρήματος στην αγορά! Σήμερα, Κυριακή 3 του Νοέμβρη, με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων αθρόα ήταν και η προσέλευση των πελατών! Καλά καταλάβατε! Αστειευόμαστε και αυτοσαρκαζόμαστε με το χάλι μας. Μεγίστη η σύγχυση για το αν είναι ή δεν είναι τα μαγαζιά ανοιχτά – και αν ναι- ποια είναι και ποια όχι; Όχι βέβαια ότι νοιαζόταν επί της ουσίας ο κόσμος, αλλά κάθε τι νεοθεσμοθετημένο προκαλεί περιέργεια! Στο μεγαλύτερο μέρος ανοιχτά ήταν τα μεγαλοκαταστήματα, οι αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, οι μεγάλες και γνωστές αλυσίδες καταστημάτων που μπορούν να αντέξουν τα έξοδα, λόγω του αυξημένου τους τζίρου ο οποίος προκύπτει από τη μαζική προμήθεια προϊόντων και τη συνεπαγόμενη χαμηλή τιμή τους! Τα μικρομάγαζα σαφώς δεν δύνανται να πληρώσουν υπαλλήλους, ρεύμα, έξοδα με μηδενικό τζίρο. Γιατί το θέμα δεν είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, αλλά η πενία του μέσου Έλληνα. Το επιστέγασμα όλης αυτής της χαοτικής κατάστασης είναι πως για άλλη μια φορά η πολιτική ενδυναμώνει με πολλά τους λίγους, εξαφανίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταβαραθρώνοντας τους εμπόρους, με τις οικογενειακού τύπου επιχειρήσεις, στο επίπεδο της εξαθλίωσης.

Επιπρόσθετα καταστρατηγείται το αναφαίρετο δικαίωνα της Κυριακάτικης αργίας και αμβλύνονται δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες. Πρόκειται για κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά πολιτική και κυρίως ιδεολογική και αξιακή!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή