Χωροταξικό και ημερομηνία εκλογών θέτει ο Βλαχογιάννης Reviewed by Momizat on . Αλλο ένα δεδομένο ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέτει ο Ηλίας Βλαχογιάννης. Ο βουλευτής της ΝΔ από τα Τρίκαλα, πρότεινε ακόμη κ Αλλο ένα δεδομένο ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέτει ο Ηλίας Βλαχογιάννης. Ο βουλευτής της ΝΔ από τα Τρίκαλα, πρότεινε ακόμη κ Rating: 0

Χωροταξικό και ημερομηνία εκλογών θέτει ο Βλαχογιάννης

Χωροταξικό και ημερομηνία εκλογών θέτει ο Βλαχογιάννης

Αλλο ένα δεδομένο ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέτει ο Ηλίας Βλαχογιάννης. Ο βουλευτής της ΝΔ από τα Τρίκαλα, πρότεινε ακόμη και τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής τους για λίγους μήνες, για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο, με ανάληψη των ηγεσιών στους Δήμους την Πρωτοχρονιά του 2015. Αυτή η πρόταση είναι μάλλον συμβιβαστική, ως προς τη διαμάχη για το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές. Επίσης, ο κ. Βλαχογιάννης έθεσε εκ νέου το χωροταξικό, υπενθυμίζοντας ότι ο νομός μας έχει μόνο 4 Δήμους, ενώ η Καρδίτσα, για παράδειγμα, έξι.

Ολόκληρη η παρέμβαση του βουλευτή στην αρμόδια επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπως εστάλη από το πολιτικό γραφείο, είναι η ακόλουθη:

 

«Ας εξετάσουμε τη δυνατότητα μετάθεσης, για λίγους μήνες, της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκειμένου να αξιολογήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία του “Καλλικράτη”, να δούμε τις όποιες δυσλειτουργίες, να ξαναδούμε το θέμα των αρμοδιοτήτων και το χωροταξικό»,

τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Παραθέτουμε την ομιλία του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν θεωρώ ανεδαφική την πρόταση που ακούστηκε. Γιατί η τρέχουσα θητεία των δημοτικών συμβουλίων και των δημάρχων, να τελειώνει σε κάτι παραπάνω από τρία χρόνια, και των επομένων να είναι 5ετής;

Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είχε, πάντα, σταθερή θητεία. Επειδή, «νόμος με νόμο αλλάζει», γι αυτό είμαστε εδώ. Εάν δούμε ότι κάτι δεν έγινε σωστά, να το αλλάξουμε. Πολύ σωστές οι προτάσεις, πολύ σωστή η πρότασή σας  να συζητήσουμε αυτά τα θέματα τώρα. Εάν κρίνουμε ότι κάποιες αλλαγές  πρέπει να γίνουν τώρα, να τις τολμήσουμε. Είμαστε κυρίαρχο σώμα. Δεν δεσμευόμαστε από πουθενά, παρά μόνο από τη συνείδησή μας και από την εντολή που έχουμε από τους ψηφοφόρους μας. Το χωροταξικό θέμα πρέπει να «ανοίξει». Έγιναν αδικίες. Η Καρδίτσα, μικρότερος Νομός από τα Τρίκαλα έχει 6 δήμους, ενώ εμείς έχουμε 4, επειδή οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, δεν συμφωνούσαν.

Ξεκινάει κανείς έξω από τα Τρίκαλα και φτάνει στην Άρτα σε 3 ώρες και είναι ένας Δήμος. Είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες των ορεινών από τα πεδινά. Όλοι οι πόροι, «πηγαίνουν» στους ορεινούς, γιατί έχουν μεγαλύτερες ανάγκες συντήρησης των δικτύων, με αποτέλεσμα οι πεδινοί να διαμαρτύρονται. Συνενώσαμε ανόμοια πράγματα  τόσο  γεωγραφικά, όσο κοινωνικά και πολιτιστικά. Ας τολμήσουμε κάποιες οριακές αλλαγές στα νησιά, εκεί που πρέπει να γίνουν. Αν χρειαστεί να παραταθούν οι εκλογές μέχρι το Σεπτέμβριο, δεν πειράζει. Να αρχίσει η θητεία των επόμενων δημοτικών αρχών από την 1.1.2015. Έτσι γίνεται πάντα. Δεν έχω καμία αντίρρηση επ’ αυτού, αρκεί η απόφασή μας να είναι πραγματικά απόφαση, συναπόφαση και να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή σας για την επιτροπή.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή