"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Χόρεψαν Ζορμπά στο λιμάνι των Χανίων – Γιόρτασαν τα 90 χρόνια του Μίκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

si-5_1
Με μία ανθρώπινη αλυσίδα που ξεκινούσε από το φρούριο του Φιρκά και έφθανε μέχρι το Γυαλί Τζαμισί, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της χερσαίας ζώνης του παλιού λιμανιού της πόλης, γιορτάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά τα 90α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η εκδήλωση άρχισε με το χορευτικό ζέσταμα των συμμετεχόντων, που περιελάμβανε δυο χορούς – τοΧανιώτικο Συρτό και το Σιγανό – ενώ οι ήχοι της μουσικής έφταναν σε κάθε γωνιά του λιμανιού μέσα από ηχητικές εγκαταστάσεις που είχαν αναπτυχθεί σε όλη τη χερσαία ζώνη.

Ο χορός του Ζορμπά το συρτάκι ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00′ και έγινε δύο φορές. Για περίπου μισή ώρα το παλιό λιμάνι κινείτο στους ρυθμούς και στις μελωδίες της πασίγνωστης αυτής σύνθεσης.

«Στόχος μας τον οποίο και πετύχαμε, ήταν να τιμήσομε τοΜίκη Θεοδωράκη μέσα από ένα πολιτιστικό γεγονός ταυτότητας και διεθνούς προβολής για τη χώρα μας», δήλωσε εκ μέρους των διοργανωτών, ο πρόεδρος τουΠαγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη,Γιώργος Αγοραστάκης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν, ο Παγκρήτιος ΣύλλογοςΦίλων Μίκη Θεοδωράκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης