"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Ψεκασμένοι και Ορθολογιστές στα χρόνια του κορονοϊού – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχουμε γεμίσει ψεκασμένους και συνωμοσιολόγους. Τους έχετε ακούσει σίγουρα να υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει, ότι οι εντατικές και τα πτώματα είναι κατασκευασμένα πλάνα, ότι τα lockdown είναι προϊόντα κάποιας παγκόσμιας συνωμοσίας για να μας φτωχύνουν και να μας παρακολουθούν.

Όταν ένα ικανό κομμάτι του πληθυσμού αρνείται να σκεφτεί και να πράξει ορθολογικά πάνω σ’ ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας όπως η εξάπλωση του κορονοϊού, είναι σίγουρα δύσκολο να σκεφτεί λογικά στην δουλειά του, στις κοινωνικές του σχέσεις ή στις πολιτικές του επιλογές.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε τους ορθολογιστές που προσπαθούν να κρατήσουν όρθια την κοινωνία και την οικονομία να κάθονται απαθείς να τους ακούνε.

Ας βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση ακριβώς εξαιτίας της έλλειψης επαρκών μέτρων προστασίας από την πλευρά της πολιτείας. Ας βοηθήσουμε να κατανοήσουν πως πρέπει πρώτα οι ίδιοι να προφυλάξουν τον εαυτό τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών.

Η δουλειά της επιστήμης είναι να κάτσει να βρει όλες τις λύσεις και τις απαντήσεις. Αυτό είναι κάτι πολύ πιο χρονοβόρο και επίπονο από ό,τι φαντάζονται πολλοί. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης