"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Ψεύτικες και στημένες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες o διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Παρθένης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατηγορούμενος για παραβίαση δικαστικής απόφασης από τον εργολάβο καθαριότητας. Επιπλέον, κατηγορούμενος από τον προϊστάμενο της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας για παρεμπόδιση έλεγχου: ο Δημ. Παρθένης, διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, σύρεται στα δικαστήρια επειδή, όπως αναφέρει ο ίδιος, από τον Αύγουστο του 2016, εφαρμόζοντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο, προχώρησε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους περισσότερους εργαζόμενους σε υπηρεσιες όπως η καθαριότητα και η φύλαξη, οι οποίοι μέχρι τότε εργάζονταν σε εργολαβικές εταιρείες.

“Από την εκδίωξη του εργολάβου καθαριότητας εξοικονομήσαμε περί τα 200.000 ευρώ”, δηλώνει στο Left.gr ο κ. Παρθένης ενώ, αναφερόμενος στις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών, πριν και μετά την υπογραφή των ατομικών τους συμβάσεων, αναφέρει: “τις καθαρίστριες, κατά δήλωση τους τις έβαζαν να υπογράφουν ότι παίρνουν το μήνα 600-700 ευρώ, και τις έδιναν 300-350 ευρώ. Με τις ατομικές συμβάσεις είναι στα 750 ευρώ, ο κατώτερος μισθός του δημοσίου, με επιδόματα, ασφάλιση και εργατικά δικαιώματα ενώ και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι πολύ καλύτερη, γιατί στοιχειωδώς νιώθουν ότι είναι ανθρώπινες οι συνθήκες που δουλεύουν».

“Ακόμα 170.000 ευρώ εξοικονομήσαμε από την εκδίωξη της τεχνικής εταιρείας, 60.000 από τις μεταφορές και 60.000 ευρώ από τη φύλαξη”, προσθέτει ο ίδιος. “Φιλοδοξούμε να είμαστε το πρώτο νοσοκομείο χωρίς εργολάβους καθώς ελάχιστοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει χωρίς απευθείας σχέση εργασίας με το νοσοκομείο”, επισημαίνει.

Οι καθαρίστριες, εργαζόμενοι αλλά και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Τρικάλων, βρέθηκαν αλληλέγγυες στον διοικητή του νοσοκομείου, το πρωί της Τετάρτης 26/9, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της πόλης.

Η πρώτη υπόθεση, η οποία, λόγω της απουσίας του μάρτυρα υπεράσπισης, Παύλου Πολάκη, πήρε αναβολή για τις 4 Απριλίου του 2019, αφορά την υποτιθέμενη παραβίαση δικαστικής απόφασης από τον διοικητή του νοσοκομείου. Όταν υπογράψαμε τις ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων, την 1η Αυγούστου του 2016, δεν είχε εκδοθεί η προσωρινή διαταγή”, τονίζει ο κ. Παρθένης σημειώνοντας ότι “είναι αδιανόητο να σταματήσει μία δρομολογημένη διαδικασία, που αφορά την κομβική υπηρεσία της καθαριότητας ενός νοσοκομείου, επειδή, υποτίθεται, ότι θίγεται το συμφέρον ενός ιδιώτη”.

Εκείνο το βράδυ μάλιστα, συνελήφθησαν η Διευθύντρια και η Υποδιευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου, επειδή και αυτοί “παραβίασαν δικαστική απόφαση”, η οποία ωστόσο, όπως προαναφέραμε, δεν είχε δημοσιευτεί ακόμη Έκτοτε… συνεχίστηκε το μπαράζ μηνύσεων από τον εργολάβο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, το οποίο θα γύρναγε τις καθαρίστριες πίσω στο καθεστώς ανασφάλειας και ακραίας εκμετάλλευσης.

Η δεύτερη υπόθεση, αφορά μήνυση από τον προϊστάμενο της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας για παρεμπόδιση ελέγχου, κάτι που ο κ. Παρθένης αρνείται κατηγορηματικά. “Πρόκειται για τον ίδιο προϊστάμενο που δεν έγραφε στο μητρώο παραβατών την εργολαβική εταιρεία, προκειμένου αυτή να μπορεί να συνεχίζει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς. Θα μπορούσε, αφού υποτίθεται παρεμπόδισα έλεγχο, να μου επιβάλει πρόστιμο αλλά προτίμησε να με σύρει στα ποινικά δικαστήρια, για ευνόητους λόγους”, αναφέρει ο κ. Παρθένης. Η υπόθεση, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, πήρε αναβολή για τις 7 Μαρτίου του 2019.

Είχε καταγγείλει επίθεση χειροδικίας

Μία υπόθεση, η οποία επίσης θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, είναι αυτή της μήνυσης του ίδιου του κ. Παρθένη κατά του ανθρώπου ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο του επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές, μέσα στο νοσοκομείο. Όπως επαναλαμβάνει ο κ. Παρθένης, “πρόκειται για ιδιοκτήτη αντιπολιτευόμενου τοπικού site το οποίο έκανε πολεμική ενάντια στο νοσοκομείο και ιδίως όταν εκδιώχθηκε ο εργολάβος φύλαξης}.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Παρθένης, την ίδια περίοδο δεχόταν απειλές από αγνώστους, μέσω άγνωστων τηλεφωνικών αριθμών και σημειωμάτων, για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και ανοιχτές απειλές από τους πρώην εργολάβους του Νοσοκομείου Τρικάλων. «Όλοι εκείνοι που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν για να ανακόψουν την διαδικασία κάθαρσης στην Υγεία καλό θα ήταν να μάθουν πως ούτε μας τρομοκρατούν ούτε μας φοβίζουν αντίθετα μας πεισμώνουν και μας δίνουν περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε», είχε δηλώσει τότε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης.

left.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης