"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Ψηφίζει ο Καμμένος, ερωτηματικό για Λαφαζάνη, Ζωή, Βαρουφάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

voyli

Η συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο φαίνεται να έκαμψε τις αντιστάσεις του κ. Καμμένου – Αναβρασμός στην Αριστερή Πλατφόρμα – Με αγωνία αναμένεται η στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία

Ερωτηματικό αποτελεί η τάση που θα κρατήσουν διάφοροι βουλευτές στην σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. Στις 2 το μεσημέρι σήμερα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει την έγκριση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευτούν με τους δανειστές και εταίρους στη βάση της συγκεκριμένης πρότασης – δεν θα ψηφίσει αυτή καθαυτή την πρόταση ως νομοσχέδιο η Βουλή, καθώς δεν υπάρχει το τελικό κείμενο της συμφωνίας, το οποίο θα προκύψει από τις συζητήσεις του επόμενου διημέρου με τους δανειστές.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει τεράστια αναστάτωση και ήδη ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την αντίθεσή του κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου. Ο κ. Λαφαζάνης θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δεν είναι η οφειλόμενη απάντηση στα προβλήματα και δεν δίνει προοπτική. Μέχρι αργά τη νύχτα συνεδρίαζαν τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας για να καθορίσουν τη στάση τους, η οποία θεωρείται κρίσιμη, αφού σε αυτή μετέχουν τέσσερις υπουργοί και αρκετοί βουλευτές.

Τυχόν καταψήφιση από αυτή την πλευρά της συμφωνίας, θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης και θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις με επανακαθορισμό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το ίδιο ισχύει όμως και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, καθώς ο υπουργός Άμυνας, όπως και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ο κ. Λαφαζάνης δηλαδή) δεν υπέγραψαν το κείμενο της ελληνικής πρότασης. Αρχικά επικράτησε μία αναστάτωση και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανιζόταν προβληματισμένος και επιφυλακτικός, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δεν τίθεται θέμα και ο κ. Καμμένος θα στηρίξει κανονικά την κυβέρνηση. Οι αντιστάσεις κάμφθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από συνάντηση του κ. Καμμένου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και εκτενή συζήτησή τους για τα νησιά, για τα οποία ο κ. Καμμένος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τέλος δύο ακόμα πρόσωπα προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε χθες μακρά σε διάρκεια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της, ενώ στους απρόβλεπτους συγκαταλέγεται και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Το τοπίο αναμένεται να «ξεκαθαρίσει» και στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία είναι σε εξέλιξη. Η συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, είναι κλειστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης