"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ψηφιακή καινοτομία από την Συνεταιριστική Τράπεζα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας δείχνει τον δρόμο στην ψηφιακή καινοτομία στις τραπεζικές υπηρεσίες και ανακοίνωσε και επίσημα στις αρχές μαρτίου την πρώτη φάση της λειτουργίας υποδομής ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών τραπεζικής  “Bank of ThessalyOpenBanking API sandbox”.

Το περιβάλλον εξασφαλίζει τη συμμόρφωση της Τράπεζας ως προς την οδηγία PSD2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιπλέον υλοποιεί μια ευρύτερη υποδομή ψηφιακού μετασχηματισμού που θα υποστηρίξει στο μέλλον την συνεχή ανάπτυξη ευρύτερων ψηφιακών στρατηγικών υπηρεσιών και συνεργασιών.

Τα openbankingAPIs της Συνεταιριστική Τράπεζας Θεσσαλίας (Sandbox και entreprise) θα αξιοποιηθούν ως τεχνολογικές βάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Μέσα από τα openbankingAPIs της Τράπεζας θα υποστηριχθεί η τεχνολογική και επιχειρησιακή συνεργασία με startup επιχειρήσεις, ομάδες προγραμματιστών και κάθε ενδιαφερόμενο πιστοποιημένο πάροχο για την ασφαλή διάθεση νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο μέλλον.

Το έργο της ανάπτυξης τωνsandboxAPIs καθώς και των παραγωγικών enterprise PSD2 APIs, υλοποιείται από την Ελληνική εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicyμε state of the art τεχνολογίες που βασίζονται σε ανοικτά πρότυπα (Berlin Group Standards) και με φιλοσοφία openbanking για την μελλοντική δημιουργία υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας

Περισσότερες πληροφορίες για το open API sandboxedition είναι διαθέσιμες στις σελίδες http://www.bankofthessaly.gr/  και http://bankofthessaly.openbank.crowdapps.net/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης