Ωρα δράσεων για τον τουρισμό στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Επιτυχημένη από όλες τις απόψεις η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμπάκα για τον τουρισμό. Παρόντων των βουλευτών, Μ. Κριτσωτάκη από το Ηράκλειο (υπεύθυνος Επιτροπή Επιτυχημένη από όλες τις απόψεις η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμπάκα για τον τουρισμό. Παρόντων των βουλευτών, Μ. Κριτσωτάκη από το Ηράκλειο (υπεύθυνος Επιτροπή Rating: 0

Ωρα δράσεων για τον τουρισμό στην Καλαμπάκα

Ωρα δράσεων για τον τουρισμό στην Καλαμπάκα

Επιτυχημένη από όλες τις απόψεις η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμπάκα για τον τουρισμό. Παρόντων των βουλευτών, Μ. Κριτσωτάκη από το Ηράκλειο (υπεύθυνος Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό), και Γ. Αμανατίδη από τη Θεσσαλονίκη (υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα), με την τρικαλινή βουλευτίνα Παναγιώτα Δριτσέλη, συζητήθηκαν τα πάντα.

Δηλαδή, η γενική πρόταση του κόμματος, που συνοψίζεται στη φράση «Τουρισμός με κοινωνική ανταποδοτικότητα». Δηλαδή, ποιοτικό και εξειδικευμένο, «διαφορετικό» τουρισμό, που να σέβεται το περιβάλλον και την κοινωνία, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο trikkipress.gr ο κ. Κριτσωτάκης.

kritsotakisΚαι εξήγησε ότι, ουσιαστικά, αυξανόμενα έσοδα, σημαίνει αυξηση εσόδων για κράτος, αλλά και, κυρίως, αύξηση του εισοδήματος για τους πολίτες, από την ανάπτυξη θέσεων εργασίας.

Ο κ. Κριτσωτάκης έθεσε ένα σοβαρό ζήτημα: ποια είναι η πορεία του τουρισμού στη χώρα μας; Ναι μεν υπήρξε αύξηση ελεύσεων, αλλά

  1. Λείπει η εθνική στρατηγική για τουρισμό
  2. Τα εφαρμοζόμενο μοντέλο έχει τελειώσει τον βίο του
  3. Κάθε χρόνο ο εκάστοτε υπουργός «κυνηγά» τη χρονιά, «όπως ο σκύλος την ουρά του». Κανείς δεν νοιάζεται για χάραξη εθνικής στρατηγικής και σαφές μοντέλο τουρισμού
  4. Η νυν πολιτική «σκοτώνει» τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρα μας, που είναι: η γεωγραφική της θέση, ανάμεσα σε 3 ηπείρους και 3 πολιτισμούς, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, η άυλη (ακόμη και η ελληνική διατροφή μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτό) και υπαρκτή πολιτιστική κληρονομιά (αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία). Ολα αυτά δεν αξιοποιούνται, ενώ η υπερεκμετάλλευση του υπάρχοντος προϊόντος γίνεται με τρόπο που αυτό εξαντλείται πολύ γρήγορα
  5. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για περιοχές με υπερανάπτυξη ή μικρή ανάπτυξη. Επομένως, υπάρχει στρεβλή ανάπτυξη στη χώρα

Το βασικό στοιχείο για την συζήτηση, ήταν η παρουσία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό από τον νομό μας. Στην ημερίδα ακούστηκαν και καταγράφηκαν απόψεις και προβλήματα, υπήρξε διαλογική συζήτηση και σαφώς επρόκειτο για μια κίνηση που ενισχύει τον προβληματισμό, ως προς το είδος του μοντέλου που ακολουθούμε στη χώρα μας και δη στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον ηρακλειώτη βουλευτή θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης με συγκεκριμένα ζητήματα, για τα οποία θα ζητηθούν απαντήσεις από την υπουργό.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πριν την ημερίδα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, ενώ την Κυριακή το κλιμάκιο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τα μετέωρα.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή