Ωρα νέων διακρίσεων στα μαθηματικά Reviewed by Momizat on . Το ερχόμενο Σάββατο, διεξάγεται για 74η χρονιά στην Ελλάδα ο Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Θαλής». Για Το ερχόμενο Σάββατο, διεξάγεται για 74η χρονιά στην Ελλάδα ο Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Θαλής». Για Rating: 0

Ωρα νέων διακρίσεων στα μαθηματικά

Ωρα νέων διακρίσεων στα μαθηματικά

Το ερχόμενο Σάββατο, διεξάγεται για 74η χρονιά στην Ελλάδα ο Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Θαλής».

Για τον Νομό Τρικάλων, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις 9 το πρωί.

Θα κληθούν να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις σε 4 προβλήματα με τη μέγιστη χρονική διάρκεια των απαντήσεών τους να είναι οι 3 ώρες. Τα θέματα αφορούν τις τάξεις από τη Β΄ Γυμνασίου έως και την Γ΄ Λυκείου.
Όσοι μαθητές προκριθούν θα λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση που είναι «Ο Ευκλείδης» και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Στην συνέχεια οι διακριθέντες από τον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 22 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιλεγούν οι Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες.

Η πρώτη ομάδα, αποτελείται από μαθητές Γυμνασίων και η δεύτερη από μαθητές Λυκείων και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια τον ερχόμενο Ιούνιο, στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην Βουλγαρία τον ερχόμενο Μάιος και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην Νότια Αφρική τον ερχόμενο Ιούλιο.

Την περασμένη χρονιά ο Νομός Τρικάλων ήταν 1ος σε πανελλαδικό επίπεδο με 2 Τρικαλινούς στην Εθνική ομάδα των μαθητών Λυκείου.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή