"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.2 C
Trikala

Ως εδώ! Η οργή ξεχειλίζει! – ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ & ΣΤΟ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ των Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα και στο Γ.Ν.Τρικάλων αλλά και στα 3 Κ.Υ. του νομού μας, με αποτέλεσμα οι καθημερινές πολύωρες επικίνδυνες αναμονές των ασθενών.Ο στόλος των ασθενοφόρων σπάνια ανανεώνεται, με συνέπεια τα οχήματα να είναι πεπαλαιωμένα και αρκετά  και πολλές φορές έχει συμβεί να ακινητοποιούνται λόγω βλαβών.

Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ (σε διασώστες, οδηγούς κοκ), οι οποίοι τρέχουν με αυταπάρνηση για να προλάβουν να εξυπηρετήσουν περιστατικά σε ολόκληρους νομούς. Οι προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ είναι ελάχιστες, στην πλειοψηφία τους συμβασιούχοι, και δεν καλύπτουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις. Το ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει το ΕΚΑΒ είναι επίσης ελάχιστο, με αποτέλεσμα γιατροί άσχετων ειδικοτήτων (οφθαλμίατροι, ορθοπεδικοί, γυναικολόγοι), ακόμη και αγροτικοί γιατροί ή ειδικευόμενοι με μόλις έξι μήνες εκπαίδευση, να υποχρεώνονται να διακομίζουν διασωληνωμένους και άλλους βαρέως πάσχοντες ασθενείς από το νοσοκομείο Τρικάλων προς άλλα Νοσοκομεία της 5Η ΥΠΕ  και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Γ.Ν.Τρικάλων καθημερινά πολλά είναι τα περιστατικά που διακομίζονται η χρειάζονται να μεταφερθούν σε άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας λόγω  ότι ΔΕΝ υπάρχουν  γιατροί αντίστοιχων ειδικοτήτων γιατί δεν καλύπτεται η εφημέρευση αντίστοιχης ειδικότητας λόγο ελλείψεων γιατρού, να αντιμετωπίσουν το περιστατικό (Ουρολόγος, Ω.Ρ.Λ., Ακτινολόγος, Νευρολόγος, Νευροχειρούργος, Ψυχίατρος, Γαστρεντερολόγος…).

Ο αυξημένος αριθμός ΕΞΗΤΉΡΙΩΝ ασθενών για μεταφορά προς την οικία τους, με αποτέλεσμα οι πολύωρες καθυστερήσεις  και ταλαιπωρία ασθενών και πληρώματος του ΕΚΑΒ. Οι συνάδελφοι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ (γιατροί, διασώστες, οδηγοί, τεχνικοί) κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να ανταποκριθούν με αυτοθυσία στις αυξημένες ανάγκες, όμως το έργο τους σαμποτάρεται κυριολεκτικά από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Είναι σκόπιμη η υποστελέχωση με στόχο τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας διακομιδών.

 

Κάθε λεπτό που περνάει, μας στοιχίζει ακριβά.

Εμείς οι Υγειονομικοί ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους υγειονομικούς του ΕΚΑΒ, τα σωματεία τους,  τα σωματεία εργαζομένων, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς του νομού μας και απαιτούμε τα αυτονόητα:

Διεκδικούμε:

  1. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
  2. Ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου ασθενοφόρων με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων, πλωτών και εναέριων μέσων.
  3. Μεταφορά όλων των ασθενών με εξιτήριο σε όποιο νομό είναι η οικία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης