Απο σήμερα οι πανελλαδικές, για μια θέση… πού; Reviewed by Momizat on . Περισσότεροι από επτά χιλιάδες υποψήφιοι εισέρχονται από σήμερα Τετάρτη 28 Μαΐου στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μαζί Περισσότεροι από επτά χιλιάδες υποψήφιοι εισέρχονται από σήμερα Τετάρτη 28 Μαΐου στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μαζί Rating: 0

Απο σήμερα οι πανελλαδικές, για μια θέση… πού;

Απο σήμερα οι πανελλαδικές, για μια θέση… πού;

ziaka-panelladikes

Περισσότεροι από επτά χιλιάδες υποψήφιοι εισέρχονται από σήμερα Τετάρτη 28 Μαΐου στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μαζί με την εξέταση στα ειδικά μαθήματα στις 4 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα σε σχετική συνέντευξη Τύπου, στα 77 Εξεταστικά Κέντρα της Θεσσαλίας διαγωνίζονται 5559 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια, 1541 από τα ΕΠΑΛ Α΄, 61 από τα ΕΠΑΛ Β΄, 16 από τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια και 65 φυσικώς αδύνατοι μαθητές.

Ο μηχανισμός διενέργειας των εξετάσεων είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους πρόεδρους των Εξεταστικών Κέντρων όλων των εκπαιδευτικών που θα παραβρίσκονται εκεί για τη διενέργεια των εξετάσεων.

Μήνυμα προς υποψήφιους

Σε σχετικό μήνυμά της προς τους υποψήφιους η κ. Ζιάκα αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους όσοι μπαίνετε στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η είσοδος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι όντως μια σημαντική επιτυχία που πραγματώνει τους πρώτους εφηβικούς κόπους, αλλά και το επιστέγασμα της προσήλωσής σας σε έναν ευγενή στόχο.

Η εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, η οποία έχει ανάγκη από νέες ιδέες, βασισμένες όμως στην επιστημονική γνώση. Είναι επίσης σημαντικό  να θεωρήσετε τις σπουδές σας ως πολύτιμο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε στην μετέπειτα πορεία σας προκειμένου να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας και να θέσετε τις βάσεις για μια πιο δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμασίας, σας υπενθυμίζω ότι οι ευκαιρίες στη ζωή είναι πάντα μπροστά μας, αρκεί να έχουμε τη θέληση και το πείσμα να τις διεκδικήσουμε. Η ζωή δεν εξαρτάται από μία επιτυχία ή αποτυχία. Τα όνειρα και η προοπτική τους δεν σταματούν εδώ.

Σας εμπιστευόμαστε και ξέρουμε τις δυνάμεις σας. Πρέπει όμως να σας δώσουμε και τα εφόδια, ώστε να ανοιχθούν σ’ εσάς τους νέους οι ορίζοντες που δικαιούστε, ώστε να έχει μέλλον ο τόπος μας.

Καλή επιτυχία και πάλι.»

 

Νέος τρόπος εξετάσεων στην Α΄ Λυκείου

Αναφερόμενη στο νέο τρόπο εξετάσεων για την Α΄ Λυκείου και στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας η κα Ζιάκα είπε ότι η διαδικασία δεν πρέπει να ανησυχεί τους υποψηφίους και τους γονείς τους.

Τα θέματα (περισσότερα από 9 χιλιάδες) έχουν αναρτηθεί από εκπαιδευτικούς των Λυκείων και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στον ιστότοπο http://exams-repo.cti.gr και αφορούν στις προαγωγικές και επαναληπτικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-15.

Το 50% θα τεθεί από την Τράπεζα την ημέρα διενέργειας των εξετάσεων κατόπιν κλήρωσης και το άλλο 50% από τον διδάσκοντα καθηγητή. Για κάθε τύπο λυκείου θα λειτουργεί ξεχωριστή τράπεζα θεμάτων. Έχει προβλεφτεί και σχέδιο για την μετάδοσή τους σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων.

Όλες τα θέματα εξετάσεων των μαθητών της Α΄ Λυκείου θα βαθμολογηθούν από τον διδάσκοντα εκπαιδευτικό.

Αιτιολογώντας την εφαρμογή του συστήματος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης είπε ότι σκοπός είναι αφενός η κάλυψη του συνόλου της διδακτέας ύλης (μετά από σχετικό ορθολογισμό της) από όλα τα σχολεία της χώρας ώστε να μη δημιουργούνται στους μαθητές μαθησιακά κενά από τάξη σε τάξη και αφετέρου να ομογενοποιηθούν τα κριτήρια αξιολόγησης για ένα αντικειμενικότερο σύστημα αποτίμησης της προόδου των μαθητών.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή