"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

«Όλοι Ίσοι, Όλοι Διαφορετικοί»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η «δύναμη της συνήθειας» θα οδηγούσε σε μια ανακοίνωση τυπική, σε ένα ευχολόγιο, σε μια υπενθύμιση των απαραίτητων ενεργειών απέναντι στους συμπολίτες μας με αναπηρία.
Θα ήταν όλοι «ευχαριστημένοι». Ίσως… αλλά όχι ο Δήμος Τρικκαίων.
Διότι για τον Δήμο, σημασία έχει η καθημερινή αφοσίωση στα προβλήματα Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει το νομικό οπλοστάσιο – αλλά και πέρα από αυτό.
Σημασία δεν έχει η ανακοίνωση, αλλά η πράξη.
Όπως καθημερινώς συμβαίνει με τα 25 άτομα που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», όπου οι εργαζόμενοι στέκονται δίπλα στα ΑμεΑ και τους βοηθούν, τους εξυπηρετούν, τους εκπαιδεύουν.
Όπως καθημερινώς συμβαίνει με τα 1.787 άτομα όλων των Δήμων που λαμβάνουν διαφόρων μορφών προνοιακά επιδόματα.
Όπως καθημερινώς συμβαίνει με τους συμπολίτες μας ΑμεΑ που εργάζονται σε υπηρεσίες του Δήμου.
Όπως καθημερινώς συμβαίνει με τα άτομα που μετείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε δράσεις και προγράμματα.
Όπως καθημερινώς συμβαίνει με την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων και προγραμμάτων που θα ενισχύουν τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται. Παράδειγμα, ο προγραμματισμός για αξιοποίηση τμήματος των 67 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκαν στον Στόχο 9 της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υποστήριξη δράσεων για τα ΑμεΑ.
Όπως η από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων, λήψη μέτρων για την προσβασιμότητα και την προσπελασιμότητα όλων: κατασκευή ραμπών και διαγράμμιση διαβάσεων στην κεντρική πλατεία, τοποθέτηση κολωνακίων για απελευθέρωση πεζοδρομίων (αρχικώς, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η οδός Κανούτα), υλοποίηση προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης», συμμετοχή στο πρόγραμμα Freemobility για την προσπελασιμότητα ΑμεΑ.
Ομως, ακόμη και με αυτές τις δράσεις και πράξεις, η δημοτική αρχή θεωρεί ότι όλα αυτά είναι μόνο τμήμα των όσων μπορούμε να επιτύχουμε ως κοινωνία. Ο σεβασμός στις ράμπες, η ανάδειξη ζητημάτων για τη βελτίωση των υλικών όρων ζωής των ΑμεΑ, η συνειδητοποίηση όλων, ότι οι συμπολίτες μας είναι «Όλοι Ίσοι, Όλοι Διαφορετικοί», αποτελούν στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν στην ανθρώπινη κοινωνία, για όλους.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης