Όλοι οι πολίτες κινδυνεύουμε, όταν η αστυνομική σκανδάλη τραβιέται τόσο εύκολα Reviewed by Momizat on . Δεν είναι λίγες οι φορές που Έλληνες Ρομά βρέθηκαν βαριά τραυματισμένοι ή νεκροί από πυρά αστυνομικών έπειτα από εφόδους σε οικισμούς, κυνηγητό ή συμπλοκή. Δυστ Δεν είναι λίγες οι φορές που Έλληνες Ρομά βρέθηκαν βαριά τραυματισμένοι ή νεκροί από πυρά αστυνομικών έπειτα από εφόδους σε οικισμούς, κυνηγητό ή συμπλοκή. Δυστ Rating: 0

Όλοι οι πολίτες κινδυνεύουμε, όταν η αστυνομική σκανδάλη τραβιέται τόσο εύκολα

Όλοι οι πολίτες κινδυνεύουμε, όταν η αστυνομική σκανδάλη τραβιέται τόσο εύκολα

Δεν είναι λίγες οι φορές που Έλληνες Ρομά βρέθηκαν βαριά τραυματισμένοι ή νεκροί από πυρά αστυνομικών έπειτα από εφόδους σε οικισμούς, κυνηγητό ή συμπλοκή.

Δυστυχώς, ο θάνατος ενός Ρομ δεν αποτελεί μια είδηση που θλίβει και σοκάρει.

Σύμφωνα με τον Νόμο περί «Οπλοφορίας, χρήσης πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς», απαγορεύεται πυροβολισμός ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης εναντίον προσώπου που τρέπεται σε φυγή όταν καλείται να υποστεί νόμιμο έλεγχο.

Ο 21χρονος Ρομ, πατέρας τριών παιδιών, Μαρίνος Χριστόπουλος έπεσε νεκρός λόγω πολλαπλών τραυμάτων από σφαίρες του αστυφύλακα , επειδή δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Είναι τρομακτικά τα γεμάτα μίσος σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν σκοτώνονται άνθρωποι που δεν πληρούν τα δικά τους στάνταρ.

Ρατσιστές και άνθρωποι με παρωπίδες θα υπάρχουν πάντα.

Επιτέλους ας αναρωτηθούμε αν το Ελληνικό κράτος έδωσε ευκαιρίες ισότιμης ένταξης και αποδοχής στους Ρομά συμπολίτες μας.

Kώστας Κωστούλας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή