"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.7 C
Trikala

“Όλου του κόσμου τα παιδιά παιδιά μας”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πιο σπουδαία ανακάλυψη της επιστήμης θα είναι το χάπι που θα σε φέρνει για μία ώρα, μία μόνο ώρα, στην θέση κάποιου άλλου.

Πραγματικά και όχι στα λόγια. Τα ψεύτικα. Τα μεγάλα. Το χάπι που για μια ώρα θα σου επιτρέπει να δεις την κηδεία του δικού σου παιδιού που πήρε το λάθος τραίνο ή ακόμη χειρότερα που ούτε να το αποχαιρετήσεις θα σου επιτραπεί γιατί το παιδί σου έγινε στάχτη, η γυναίκα σου, τα παιδιά σου, η μάνα σου, οι δικοί σου, βυθίστηκαν μέσα στο αμπάρι σε ένα ταξίδι για ζωή.

Για όπου. Ζωή. Όχι καλή. Μόνο ζωή. Γιατί εκεί που έτυχε να γεννηθείς ζωή δεν έχει. Έτυχε. Κατάλαβες;

Να είναι εσύ που περιμένεις στην αποβάθρα ελπίζοντας να είναι ψέμματα. Και να είναι αλήθεια.

Όλα να είναι αλήθεια. Να είσαι εσύ που πονάς, υποφέρεις και να είναι απέναντι, θεατές, αυτοί που όταν πονούσαν όταν υπέφεραν εσύ έλεγες “ναι …. αλλά”. Εσύ να χάνεις τα πάντα και να είναι οι άλλοι που συνεχίζουν την ζωή τους γιατί έτσι είναι η ζωή, συνεχίζεται. Όπως έλεγες κι εσύ. Κατάλαβες;

Γιατί έτσι είναι η ζωή, συνεχίζεται. Μαζί με την εξέλιξη. Των κοινωνιών. Τάχα. Των κοινωνιών και των κρατών που χτίζουν διαστημικά θέρετρα και το 2023 δεν έχουν βρει μια κοινή συνισταμένη που θα τις έκανε ικανές να σώσουν 700 ανθρώπους που πνίγονται.

Από όπου, για όπου, για τον όποιο λόγο, με τον όποιο τρόπο. Μια κοινή συνισταμένη, των θανατηφόρων συμφερόντων τους έστω. Ανά τον πλανήτη. Για να μην χρειαστεί κανείς, ποτέ ξανά, να φορτώσει τα παιδιά του σε καράβια φέρετρα μήπως και τα σώσει.

Πριν προλάβουν να τα σκοτώσουν η πείνα, οι βόμβες, οι αρρώστιες. Αλλά τι τα νοιάζει αυτά το “εγώ” μας; Μόνο το χάπι “κάπως να τα κουτσοβολέψουμε εμείς και σήμερα και τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή” μη σταματήσουν να παράγουν οι εξελιγμένες κοινωνίες και όλα καλά.

Δεν θα το σταματήσουν. Με αυτό το χάπι πορεύονται, αιώνες τώρα.

Σκορπώντας εναλλάξ κάπου πείνα, βόμβες, ανέχεια και στους υπόλοιπους το χάπι “εγώ”. Σήμερα εμείς στους υπόλοιπους, αύριο τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας στο κάπου.

Αύριο εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας στα αμπάρια. Κατάλαβες;

Έως τότε “όλου του κόσμου τα παιδιά παιδιά μας”. Στα λόγια. Τα ψεύτικα. Τα μεγάλα. Τα ανέξοδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης