«Όνειδος φρικτόν» οι οίκοι ανοχής στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Το θέμα των οίκων ανοχής και των καταγωγίων, θίγει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Θάρρος», τον Ιανουάριο του 1911 εκατό χρόνια πριν... Με αφορμή την δραστική πα Το θέμα των οίκων ανοχής και των καταγωγίων, θίγει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Θάρρος», τον Ιανουάριο του 1911 εκατό χρόνια πριν... Με αφορμή την δραστική πα Rating: 0

«Όνειδος φρικτόν» οι οίκοι ανοχής στα Τρίκαλα

«Όνειδος φρικτόν» οι οίκοι ανοχής στα Τρίκαλα

Το θέμα των οίκων ανοχής και των καταγωγίων, θίγει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Θάρρος», τον Ιανουάριο του 1911 εκατό χρόνια πριν…

Με αφορμή την δραστική παρέμβαση του νέου τότε Διευθυντή της Αστυνομίας στα Τρίκαλα. Κι οι πιο παλαιοί Τρικαλινοί θυμούνται τα πορνεία στην περιοχή των σημερινών «Μανάβικων», στην οδό Γαμβέτα, κοντά στο κτίριο της Νομαρχίας σήμερα και κοντά στους Στρατώνες.

Όπως και υπόγεια κι άλλα κέντρα, που χαρακτηρίζονταν ως κακόφημα.

Πολύ αργότερα, στην δεκαετία του ΄60, έγινε η κατάργηση των οίκων ανοχής κι η… αποκέντρωση των γυναικών «ελευθερίων ηθών», χωρίς βέβαια αυτό να σημάνει και ριζική πάταξη αυτού που πριν 100 χρόνια, στις αρχές του 20ού αιώνα αποκαλούνταν «όνειδος φρικτόν» και επιχειρήθηκε η κατάργησή του.

Ο τελευταίος οίκος ανοχής, το μπουρδέλο της Νίνας, που ανακαινίστηκε πρόσφατα στην γωνία των οδών Καραϊσκάκη κα Χατζηπέτρου.

Η υπόγεια ταβέρνα «Μαύρος Γάτος» του Αθαν. Μπίλλη, με είσοδο από τη οδό Χατζηπέτρου, κάτω ακριβώς από το παραπάνω πορνείο, που θεωρούνταν ένα από τα κακόφημα κέντρα της παλαιάς εποχής και μεταπολεμικά, στην πόλη μας.

fatsimare.gr

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή