“Όνειρα δεμένα στα κοντέηνερς” – Να τελειώσει η ντροπή! Reviewed by Momizat on . Γιάννης Κεμανίδης Κάτι κινείται! Είκοσι πέντε χρόνια στις παράγκες της ντροπής, οι Ομογενείς της Φαρκαδώνας, είναι πολύ κοντά να πάρουν τα σπίτια που τους είχε Γιάννης Κεμανίδης Κάτι κινείται! Είκοσι πέντε χρόνια στις παράγκες της ντροπής, οι Ομογενείς της Φαρκαδώνας, είναι πολύ κοντά να πάρουν τα σπίτια που τους είχε Rating: 0

“Όνειρα δεμένα στα κοντέηνερς” – Να τελειώσει η ντροπή!

“Όνειρα δεμένα στα κοντέηνερς” – Να τελειώσει η ντροπή!

Γιάννης Κεμανίδης

η εικόνα προφίλ του Giannis Kemanidis

Κάτι κινείται! Είκοσι πέντε χρόνια στις παράγκες της ντροπής, οι Ομογενείς της Φαρκαδώνας, είναι πολύ κοντά να πάρουν τα σπίτια που τους είχε υποσχεθεί πριν από 25 χρόνια η Ελληνική Πολιτεία.

Από τις 250 οικογένειες που πρωτοεγκαταστάθηκαν … “προσωρινά” στο πρώην στρατόπεδο Τζαβέλλα, απέμειναν λιγότερες από 100.

Πολλοί πέθαναν χωρίς να δουν υλοποίηση των κρατικών υποσχέσεων. Άλλοι “πήραν των οματιών τους”… Αθήνα, Γερμανία και αλλού.

Και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδώνας, με την τελευταία απόφασή του “περί δικαιούχων”, απέκλεισε (!) τις χήρες και τα ορφανά αυτών που πέθαναν και όσους έχουν αποκτήσει κάποιο “περιουσιακό στοιχείο”.

“Ήμουνα νιος και γέρασα”. Έζησα την κοροϊδία.

Συναντηθήκαμε με υπουργούς, πρωθυπουργό, ενημερώσαμε τους πάντες. Μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έγιναν εκατοντάδες ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή. Φάγανε τα λεφτά και κλείσανε το Ίδρυμα που είχε συσταθεί, (Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε.), κάνοντας μονίμους τους δεκάδες υπαλλήλους που προσέλαβαν ρουσφετολογικά, με μετατάξεις.

Και οι Ομογενείς εκεί.

Στα μεταχειρισμένα από τους σεισμούς της Καλαμάτας κοντέηνερς.

“Όνειρα δεμένα στα κοντέηνερς”, όπως έγραψε ένας ευαίσθητος φίλος – δημοσιογράφος.

Να τελειώσει η ντροπή!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή